banner488

Turizm Haftasına, MEÜ Kız Meslek Lisesi damgası

Her yıl 15-22 Nisan Tarihleri arasında kutlanmakta olan ve bu yılda 39. kez kutlanan Turizm Haftası Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

Turizm Haftasına, MEÜ Kız Meslek Lisesi damgası
banner269

Her yıl 15-22 Nisan Tarihleri arasında kutlanmakta olan ve bu yılda 39. kez kutlanan Turizm Haftası Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde yapılan Turizm Haftası programına, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, Halk Eğitim Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Aydın Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları grubu öğrencileri birbirinden güzel oyunlar sergilediler. Marmaris Turunç Otel’in sponsorluğunu üstlendiği programda, yöresel tatlar, sebze, meyve ve birçok yiyecek tanıtıldı, yöresel yemekler ve tatlar yarışması düzenlendi. Misafirleri, okul öğrencileri hem kendi tasarladıkları kıyafetleri hem de farklı yörelerin kıyafetlerini giyerek çok renkli bir defile sundular. Anaokulu öğrencileri de etkinliğe katılarak spor dalında hünerlerini sergileyerek en şık elbiseleri ile farklı ülkelerin bayraklarını yüzlerine boyatarak ve ellerinde onların bayrakları ile misafirlere gösterilerini sergilediler. Ege Bölgesinin olmazsa olmazı deve güreşlerini unutturmamak için deve de etkinliklerde yerini aldı.

Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Cevriye Ayyıldız programın açılış konuşmasını yaptı. Ayyıldız, “İnsanlar bulundukları yerlerden uzakta olan anıtları, kentleri, tarihi kalıntıları ve doğa güzelliklerini görmek isterler. Bu bir yöre, bir ülke de olabilir. Turizm, işte orada yaşayan insanların törelerini, göreneklerini yaşamlarını bilme, eğlenme ve dinlenme olayıdır. Yurdumuz; tabii güzellikleri, tarihi eserleri ve eşi bulunmayan sanat eserleri ile birçok ülkeden daha büyük imkânlara sahiptir. Yaşamımızı sürdürdüğümüz Aydın ili ve ilçelerinde tarihi yapılarımız çok fazla ve bu yerleri ziyaret eden turist sayısı çoktur. Memnun ayrılan her turist gönüllü bir elçidir ve daha çok turist demektir. Etkinliğimiz süresince öğrencilerimiz hiç tanımadığı kişilerle fikir alışverişi yaptı ve bu sayede çevre ile iletişimleri güçlendi. Turizm etkinliği insanlar arasında sevgi, arkadaşlık ve dostluk bağlarının güçlenmesine sebep oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 12:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472