banner488

Toprak Dede Çine’de Anıldı

Toprak Dede Çine’de Anıldı
banner269

Çine’de Türkiye'nin "Toprak Dede"si, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, vefatının ikinci yılında Aydın ve Çine TEMA temsilcileri tarafından yad edildi.

Doğaya çocukluğundan itibaren aşkla bağlı olan ve doğanın korunması için örnek bir mücadele sergileyen Toprak Dede 2. Ölüm Yılında Çine de bir dizi etkinlik ile anıldı. Çine TEMA'nın misafirliğinde yapılan etkinliğe, Tema Aydın il Temsilcisi Mehmet Özdemir, Yardımcıları Hayriye Kösem, Ekrem Çalık, Fatma Başol, Zehra Bulut, Efeler İlçe sorumlusu Ayşen Aycan ve oğlu, Çine İlçe Sorumlusu Hicabi Solak Yardımcıarıı Ali Kafes ,Ersun Motor, Mehmet Demir, Söke Sorumlusu Ömriye Demirkol , Emin Demirkol, Germencik İlçe Sorumlusu Uğur Avci ve kızı, Kuşadası Davutlar Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman ve Yardımcıları Deniz Doğa, Zehra Çıvgın, Adü ve Söke Genç Tema , Celal Tilen ,Zeynep Uşar ve Genç TEMA gönüllüleri katıldı.

Toprak Dede vefatının ikinci yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerde, Türkiye de kendisi yaşarken yapılan ilk "Hayrettin Karaca Ormanı”na fidan dikimi gerçekleşti. Sulak alanlar hakkında Çine çayı üzerine kurulmuş Adnan Menderes Barajı ve Türkiye’nin ilk Arıcılık Müzesi ziyaret edilip arılar hakkında bilgi verildi. Son olarak Çine Kuvayi Milliye Müzesi ziyaret edildi.

Çine yönetiminden Mehmet Demir' in Babası Parkçı Mustafa adına döktürdüğü lokmalar Toprak Dedemiz için de hayra geçtiğini söyleyen TEMA İlçe Sorumlusu Hicabi Solak, “Etkinlikte misafirlerimize ikramlarda bulunan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer 'e , Çine Parklar sorumlusu İlker Gider'e ,Çine Arıcılık Müzesi Sorumlusu Hasan Basri Çalışkan' a çok teşekkür ederiz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2022, 12:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472