banner488

TEMA Vakfı Gönüllüleri Fidan Dikti

TEMA Vakfı Gönüllüleri Fidan Dikti
banner496
TEMA Vakfı Aydın, Çine, Efeler ve Söke Temsilcileri ve gönüllüleri, Hayrettin Karaca Hatıra Ormanında 300 adet çam fidanı dikti.

Etkinlikte, TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir ve gönüllüleri, TEMA Vakfı Çine İlçe Sorumlusu Hicabi Solak ve gönüllüleri, Çine Atatürk İlkokulu Müdürü Özgür Soğancı, Öğretmen ve Öğrencileri, Çine Özel Marmara Koleji öğretmen ve öğrencileri, Çine Özel Büyük Uğur Temel Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, TEMA Vakfı Aydın Temsilciliği Danışmanı Ziraat Mühendisi M. Nedim Barış, ÇYDD Derneği Başkanı Dr. Nurten Atalay ve üyeleri, Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Aydın Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ADÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri, TEMA Vakfı Söke İlçe Sorumlusu Ömriye Demirkol ve gönüllüleri, Söke Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Doktoru Dr. Yener Bayram ve Hemşire Saliha Ondörtoğlu ve ekibi katıldı.şişme bebek ve penis pompası için tıklayınız.

Parkçı Mustafa Demir Hayrına Lokma İkramı.

Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, 1968-1993 yılları arasında, Çine Belediyesi Park ve Bahçe işlerinde 25 yıl çalışarak, arkadaşlarıyla birlikte, on binlerce ağacın dikilmesi, bakılması ve yetiştirilmesini sağlayan babası merhum Mustafa Demir hayrına lokma döktürerek katılımcılara ikram etti.

TEMA Vakfı ve Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı

Orman İşletme Şefliğinden temin edilen 300 adet çam fidanın dikileceği Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı hakkında bilgi veren TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, “TEMA Vakfı 11.Eylül.1992 yılında iki yol arkadaşı Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit tarafından kurulmuş, kamu yararına çalışmalar yapan bir vakıftır. Ülke genelinde 650 bini aşkın gönüllüsü vardır. Doğal varlıklarımız; toprak, su, orman ve havanın temiz olmasını, üretimde kalmasını, bu varlıkların korunup geliştirilerek geleceğe taşınmasını sağlamak için çalışmaktadır. Gönüllü çalışmalarımıza bir örnek olan, hurda kağıt, karton gibi katı atıkların geri dönüşümünden elde edilen 18 bin lira ile Aydın Çine Adnan Menderes Barajı Rehabilitasyon alanında “4122 Sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrollü Seferberlik Kanunu” kapsamında TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği katkılarıyla 6 bin adet fidan dikilerek oluşturulan “Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı” nın noksanlarının üç yıl süreyle tamamlanması, yangın ve dış etkilere karşı korunması Muğla Orman Bölge Müdürlüğünce yapılacaktır. Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı Protokolü, TEMA Vakfı Genel Müdürü ile Muğla Orman Bölge Müdürü arasında imzalanmıştır” dedi.

Çine Adnan Menderes Barajı

Baraj hakkında bilgilendirme Emekli Coğrafya Öğretmeni Ekrem Çalık ve Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Ziraat Mühendisi M. Nedim Barış tarafından yapıldı. Yetkililer öğrencilere baraj hakkında; ”Aydın’ın 141 yıllık rüyası olan baraj, 10.10.2010 yılında hizmete alındı. Silindirle sıkıştırılmış beton gövde sınıfında olup, sınıfında Avrupa’da 136.5 metre yüksekliği ile en yüksek baraj unvanına sahiptir. Barajın yapılması 1869 yılında Sultan Abdülaziz döneminde gündeme gelmiş, aradan 5 padişah, 59 hükümet geçtikten sonra gerçekleşmiştir. Baraj, sulama, enerji üretimi, taşkın önleme alanlarında hizmet edecektir. 223 bin 580 dekar araziyi sulayacak, 91 bin dekar araziyi taşkınlardan koruyacak, her yıl 180 milyon lira taşkın zararı önlenecektir. Barajın uzun ömürlü olması için, baraj havzası en seri şekilde ağaçlandırılmalı, bu havzada taş ocağı ve madencilik faaliyetlerine izin verilmemelidir. Barajdan sulanacak topraklar, tarım dışı amaçlarla kullanılmamalıdır” ifadelerini kullanıldı.

Çam Fidanları Toprakla Buluştu

Afiş ve pankartlarla öğrenciler ve TEMA Vakfı üyeleri ATATÜRK’e Saygı Yürüyüşünü, Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı’na kadar yürüyerek gerçekleştirdi. Fidan dikilecek çukurun hazırlanması, fidanın dikimi ve bakımı hakkında da bilgi verilerek Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı’na 300 fidan toprakla buluşturuldu. TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, etkinlikte desteğini esirgemeyen Efeler ve Çine Kaymakamlarımıza, Efeler ve Çine Belediye Başkanlarımıza, Aydın Orman İşletme Müdürü ve çalışanlarına, TEMA Vakfı Çine ve Söke Sorumlularımıza ve gönüllülerimize, Çine Kültür Derneği Başkanımıza, Söke Ruh Sağlığı Merkezi Doktorumuza, Okullarımızın yönetici, öğretmen ve öğrencilerine TEMA Vakfı adına teşekkür ederim” dedi.

















































 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 23:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472