banner480

Tebliğciler Çine’de!..

1’i Muşlu, 4’ü Pakistan uyruklu olmak üzere 5 tebliğci Çine Evciler Köyü Camii’ni mesken tuttu.

Tebliğciler Çine’de!..
banner269

Kendilerini dini anlatmakla görevli sayan kendilerince İslami yaşam tarzına aykırı buldukları kişileri dinin gereklerini yapmaları konusunda uyaran bu grup tebliğciler olarak adlandırılıyor.

Önceleri bazı cemaatler içinde İslam Şeriatı’nı halka bildirmek, tebliğ etmek amacıyla ülkenin ve şehirlerin değişik yerlerini dolaşan vatandaşlarla birebir konuşan tebliğcilerin daha sonra bu cemaatlerden ayrılarak bir araya geldikleri tebliğciler adında bir tarikat oluşturdukları ileri sürülüyor.

Bu tebliğciler grubuna mensup 5 kişi dün öğleden sonra Çine’ye geldi. Çine’ye geldikten sonra Evciler Köyü Camii’ne yerleşen 5 tebliğcinin 1’i Türk diğer 4’ünün ise Pakistanlı olduğu ve Türkçe bilmedikleri öğrenildi.

Dünden beri Köy Camiisi'nde namaz kılıp, köy halkı ile kahvehanede sohbet ederek, Camiye gitmeleri gerektiği konusunda tebliğ eden bu grup gördükleri 7’den 70’e her köylüyü Akşamki camide yapılacak  sohbet toplantısına davet ettiler.

“Kim bunlar?”

Sakallı ve yabancı olmalarıyla dikkat çeken bu adamların köye gelmeleri köyde bazı insanlar arasında tedirginlik yarattı.

Köylülerden bazıları birbirlerine “kim bunlar” sorusunu sorarken, kimileri “bunlar tarikatçı” dedi. Kimileri ise şakayla karışık “bunlar Pakistanlı ise kesin Taliban üyesidir” şeklinde değişik söylemlerde bulundular.

Bazı köylüler de, “Bunlar tebliğci, İslam’ı anlatıyor” diyerek, grubun iyi şekilde İslam’ı anlattıklarını ileri sürerek , “Bunlar yaya olarak Türkiye’yi dolaşıyor. Afyon-Denizli-Aydın üzerinden köyümüze geldiler. Birkaç gün köy camisinde misafir olduktan sonra Muğla-Marmaris tarafına devam edecekler.” şeklinde konuştular.

Ancak tebliğci gezginler hakkında köy muhtarının ve köy imamının bilgisi olmadığı öğrenildi.


“Müftü’nün de haberi yok”

Evciler Köyü Camii’sinde yatıp kalkan davetsiz misafirlerle ile ilgili görüşünü aldığımız İlçe Müftüsü Mehmet Aslan konudan haberdar olmadığını belirterek, “Bu olayla ilgili Müftülüğümüzün bir bilgisi yok. Ancak zaman zaman tebliğ cemaati adı altında bazı gruplar ülkeyi dolaşıp dini anlatıyorlar. Bunlar onlardan olabilir. Bizce bir sakıncası yok. Ama Cami’de yatıp kalkıyorlarsa bu doğru değil.” şeklinde konuştu. Murat TAN


Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2013, 23:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Melek Turnalı
Melek Turnalı - 11 yıl Önce

islam dini hakkında ehliyetsiz kişilerin halkı olumsuz etkilediğini düşünüyorum.dinimizin ilahiyat fakültesi mezunu biliçli din adamları tarafından yorumlanması gerekliliğine inanıyorum...lütfen toplum içinde dolaşan ve nereden geldiği belli olmayan bu zatlara karşı duyarlı olalım.....

Necati yörük
Necati yörük - 11 yıl Önce

memleketimizde ne olduğu belli olmayan yaratıklar istemiyoruz... bizim kendi bilgimiz bize yeter..

funsda çakar
funsda çakar - 10 yıl Önce

allah cc. elçisi camide değilde nerede yatıp kalktı? dini nasıl tebliğ ettiler?
necati yörük!!! kende gel be adam. nasıl muslüman evladısın sen? senin gibiler yüzünden i̇slam yayılamıyor. ayrıca müftülüğünün haberi yok haberide yalandır. kesinlikle hoca efendiler gidip izin almıştır. islam bu şekillde yayilmiştir.

önder kuru
önder kuru - 9 yıl Önce

bunlar para istemiyorlar evini çocuğunu allah için terketmiş daha bu adamlara ne diyebilirimki
allah razı olsun

funda çakar
funda çakar - 9 yıl Önce

Yaratik diye itaam ettigin insanlar kadar olabiliyormusun acaba? Allah islah etsin. Ilahiyat fakultesi mezunlari cikarlari olmadan bu isi yapmiyor. Elinize cebinize atin o halde.

ibrahim telkiran
ibrahim telkiran - 9 yıl Önce

Siz hiç namaz kılmayan için gecenin ikisinde gözyaşı döktünüz mü kardeşlerim hiç içki içen için ağladınız mı yanlarına gidim dertlerini dinledinis mi müftülere gidipte sizler koltuğunuza oturmuş sadece para yiyorsunuz denmedi son model makam aracınız var niye insanlara gidip amel teşvikinde bulunmadınız denmedi hepsine son derece saygılı bir şekilde peygamber sas efendimizin yaptığı gibi insanların cehennemden kurtuluşu iç ümmet çalışmasıdır ne bir şahsa bağlı nede bir §eyhe illa bir önder söyle derseniz Muhammed sas dir Allahın kitabı resulunün sünneti rehberdir eğer bunlara aykırı bi§ey varsa gören kardeşler söylesinler ama bilmeden çamur atmak müslümana yakışmaz zaten bunu da müslüman yapmaz ...
Bütün mü'minler kardeştir ...

SIRADAKİ HABER

banner472