banner480

Tarih, 250 Yıl Sonra Yeniden Canlanıyor

Tarih, 250 Yıl Sonra Yeniden Canlanıyor
banner269
Efeler İlçesindeki Tarihi Nasuh Paşa Külliyesi içindeki Zincirli Han olarak bilinen Nasuhpaşa Hanı  250 yıl sonra Aydınlılarla buluşuyor.
 Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan ve Nasuh Paşa tarafından 18. yüzyılın başlarında yaptırılan Nasuhpaşa Külliyesi’nin bir parçası olan Zincirli Han’ın birçok kervana ev sahipliği yaptığını   yıllardan sonra terk edildiği sessizlikten kurtularak  300 yıl sonra yeniden Aydınlılara kapısını açacak.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edilen  ve çıkarıldığı ihalede  46.500 TL ' ye Büyükşehir Belediyesine işletmesi verilen tarihi han da  50 kişilik  butik otel, zemin katlarında işyerleri  ile ortadaki  alanda düğün ve toplantı  açık hava salonu ile  Aydın nezih bir sosyal tesise daha kavuşacak. Her odasında bir WC yer alan , içindeki yer ocakları restore edilen ,iki katlı ve geniş orta iç avlusuyla , cemiyet toplantı , nişan ve  düğünler için, nostaljik bir mekan olacak. Bugün saat 18.30 da açılışı yapılacak han  Aydın'ın Turizm ve tanıtımında önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472