banner480

Tapu mağdurları, “Kime güveneceğiz!”

Yıllardır evlerinde, arsalarında oturan sakinler 2009’dan bu yana devam eden soruna bir çare bulunamadığı için tapu mağdurları hale ne olacağını bilmeden bekliyor.

Tapu mağdurları, “Kime güveneceğiz!”
banner269

2013’de Uğur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Merhum Yılmaz Sağlık’ın haber başlığında  “AK Parti’den Çine’ye KARA haber!” diye işlediği konulardan biri olan tapu mağdurları, halen daha bir çözüm bulunamadı, ne olacağız diye isyan eden halk ne yapacaklarını yetkililere sormakta.

Merhum Yılmaz Sağlık’ın haberinde “Yaklaşık 700 Çineli tapu mağdurunun sorununu çözecek olan 4. Yargı paketi kabul edildi ancak tapu mağdurları ile ilgili madde son anda Ak Parti Hükümeti tarafından paketten çıkarıldı. Yerel Mahkemenin harç iptalini de Vergi Dairesi kabul etmedi.

Çine İlçesi'ne bağlı yedi köyde, devlete bedelini ödeyip, yıllar önce satın aldıkları arsaların tapuları 'mera arazisi' olduğu gerekçesiyle iptal edilen ve mağduriyetlerini duyurmaya çalışan köylülerin sorunlarını çözmeye çalışan Ak Partili milletvekillerinin girişimleri yetersiz kaldı.

Daha önce eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan köylülere iki kez sorunun aşılacağı müjdesini veren Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, gazetemizi arayarak verdiği kötü haberde 4. Yargı paketinde çıkması kesin gözüyle bakılan hatta ilbet alt komisyonda geçen ilgili yasanın sadece Çine'ye has olduğu gerekçesiyle son anda paketten çıkartıldığını söyledi” diye konuyu ele almıştı.

Yaklaşık bir sene üzerinden geçmesine rağmen tapu mağdurları yine aynı serzenişte bulunmaktalar. Halen bir çözüme ulaşılamadığı ve yıllardır oturdukları kendi tapulu evlerinden çıkmaları için mahkeme kağıtlarının geldiğini ifade ettiler.

Arapsaçına dönüşen tapu sorunun bir an önce çözülmesini isteyen Karakollar Mahallesi’nden Hayrullah Oktay, şöyle konuştu: “Tapu sorununun şu anda Torba Yasasında olduğu söyleniyor. Karakollar Mahallesi’nden 194 konut Tapu İptal Davası’dan dolayı iptal durumda. Bu konutların sahipleri benim gibi parasını ödeyip tapularını almışlardır. Çine’de 7 Mahallede aynı durumda yaklaşık 700 Çineli tapu mağduru. 1990 yılında şu anda oturduğum evin satılık olduğunu duydum ve aldım. Tapu Dairesi’ne gittim herhangi bir sorunu olup olmadığını üzerime alıp alamayacağımı sordum. Tapu’dan bir problem yoktur alabilirsin dediler ve Türkiye Cumhuriyeti Tapusu olarak belgesi olduğu için ve benim üzerime almamda sorun olmadığı için evimi satın aldım. Ben üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Tapusu yazan evraka güvenmeyip de, Tapu Daire’sine güvenmeyip de kime güveneceğiz. Mağdurlar olarak devletimize güvendik tapularımızı aldık suç mu işledik.23 yıldır tapusu elimde olan evimde oturuyordum ve sonra Tapu İptal Davası çıktı. Özel İdare’ye devrolmamış bir kişinin yaptığı hatayı bizler 700 konut bu sorunu çekmek zorunda değil. Devlet bu arsalar bizim diyor, yaşadığımız evleri hayvan beslediğimiz damları yok sayıyor. Evimizi, arsalarımızı bizden terk etmemizi isteyen mahkeme yazıları geliyor, mahkemeye kaybettiniz bu yüzden evlerimizi boşaltmamızı istiyorlar. Benim elimde tapusu olan evimi nasıl olurda kaybederim. Bizler her gün bu sıkıntıyla yaşıyoruz bizi çıkarırlarsa nereye gideriz, ne yaparız. Bizler hükümetimize güvenmeyip de kimlere güveneceğiz “şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472