banner480

Şoförlere, Defter Beyan Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Şoförlere, Defter Beyan Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
banner269

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odasına kayıtlı olan Basit Usul Mükellefler, Defter Beyan Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çine Vergi Dairesi Toplantı Salonunda şoförlere yönelik gerçekleştirilen toplantıya Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter ve Çine Şoförler ve Otomobilciler Odasına kayıtlı şoförler katıldı. Çine Vergi Daire Müdür Yardımcısı Mehmet Gülpınar Defter beyan sistemi ile kağıt ortamından dijital ortama geçilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Çine Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Mehmet Gülpınar, "Serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler ile basit usule tabi olan mükelleflerin kayıtlarının elektronik ortamda tutulması, bu mükelleflerden defter tutmak zorunda olanların defterlerinin bu kayıtlardan hareketle elektronik ortamda oluşturulması ve saklanması, vergi beyannamesi, bildirim ve dilekçelerin elektronik ortamda verilebilmesi ile elektronik ortamda belge düzenlenebilmesini sağlayan sisteme Defter Beyan Sistemi diyoruz. Kağıt üzerinde yaptığımız işlemleri dijital ortamda gerçekleştireceğiz. 30 Haziran 2018 tarihine kadar işlemlerimi tamamlamamız gerekiyor. Aksi halde Mükellefler vergi cezaları ile karşı karşıya kalabilirler. Bu işlemleri yasal olarak gerçekleştirmek durumundayız. Hızlı ve güvenilir işlem için dijital ortam bize daha çok katkı sağlayacak. Mükelleflerin Sisteme geçişi Bağlı Bulunduğu Esnaf odasından veya serbest muhasebe mali müşavirler ile gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti. Bunun içinde Mükellefler Odalar veya Mali Müşavirler ile Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi yapıp , bu sözleşmeler daha sonra Gelir İdare Başkanlığına iletilerek sisteme kayıtları sağlanacak “ dedi.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Öter "Her konuda olduğu gibi Basit Usul Vergi Mükelleflerimizin Defter Beyan Sistemine geçişlerini de sorunsuz ve akıcı hale getirebilmemiz açısından Odamız başkanlığı olarak elimizden geldiğinin fazlasıyla yardımcı olacağız. Üyelerimizin 30 Haziran tarihini beklemeden bir an önce Oda'ya gelerek konu hakkında bilgi sahibi olabilir. Defterlerini Odamızda tutturan veya tutturmak isteyen üyelerimizde aracılık ve sorumluluk sözleşmelerini bir an önce imzalayarak sisteme girişlerini yaptırmalılar" şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472