banner480

Şoförler Odasından korsan taşımacılık uyarısı

Korsan taşımacılık yasaktır, Ticari taşımacılığı tercih edin!

Şoförler Odasından korsan taşımacılık uyarısı
banner269

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Bircan Öter ve Maksibet Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte, korsan taşımacılık yapanlara karşı ağır yaptırımların uygulanacağını bildirerek, sicil kaydı, izin ve ruhsatı bulunmayanların ticari yolcu taşımacılığı yapmaması uyarısında bulundular.

Korsan Taşımacılık Neden Tehlikelidir?

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan yapılan toplantıda, 6321 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun, 03 Haziran 2012 tarih ve 28312 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren  kanun değişiklikleri arasında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun korsan taşımacılığı yasaklayan Ek Madde 2'sine bir fıkra getirildiği hatırlatılarak, "Yasa maddesine 'ilgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dahilinde ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına birinci fıkrada gösterilen idari para cezası üç kat olarak, fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekerrürü halinde ise beş kat olarak uygulanır. Ayrıca, araç her defasında altmış gün süre ile trafikten men edilir" denildi.

Bu değişikliğe göre, yeni uygulamada ağır para cezası ve idare yaptırım bulunmaktadır diye kaydedilen açıklamada, "Araçları motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullananlar ile sürülmesine izin veren araç sahiplerine 2014 yılı için 727,00 TL para cezası bulunmaktadır. Yeni uygulamaya göre, korsan olarak taşımacılık yapanlara ve sorumlulara önce 2 bin 184 TL, bir yıl içindeki tekrarında ise 3 bin 640 TL para cezası verileceği gibi, araçlar her defasında 60 gün süreyle trafikten men edilecek" ifadelerine yer verildi.

Öter şöyle devam etti,"Korsan araçlarda yolculuk yapanlara ise yine para cezası bulunuyor. Kanunun gereği ilgili belediye ve kurumdan izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almanın suçu 2014 yılı için 242,00 TL’dir” dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın açıklamasına önemli bir not olarak ekleyen Başkan Bircan Öter,” Korsan taşıma yapan özel araç sürücülerinin bilmesi gereken en önemli konu ise; Özel araçlarımızla karıştığımız yaralanmalı, sürekli sakatlık veya ölümlü kazalarda tüm maddi ve manevi sorumluluğun sizlere ait olmasıdır.

Ticari araçlarda yolculuk yapan kişilerin tüm tazminatları ise 3 ayrı sigorta poliçesi ile teminat altına alınmıştır. Bunlar Zorunlu Trafik Sigorta Poliçesi, Taşıyıcı Mali Sorumluluk Sigortası Poliçesi ve Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Poliçesi’dir.

Taşıyıcı Mali Sorumluluk Sigorta Teminatı kişi başı:268.000.000 TL, Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Teminatı kişi başı:175.000.000TL’dir” dedi.

Başkan Bircan Öter son olarak tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirterek, izin veya ruhsat almaksızın, esnaf sicili ve kaydı yaptırmadan ticari taşımacılık yapanların Oda’mıza bildirilmesi halinde, gerekli olan işlemlerin taviz verilmeden yerine getirileceğini ifade etti.




Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 14:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472