banner480

Seçmen askı listeleri dağıtıldı

Çine İlçe Seçim Müdürü Famil İskenderoğlu, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin muhtarlık bölgesi askı listelerinin dağıtıldığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

Seçmen askı listeleri dağıtıldı
banner269
Şu an eldeki verilere göre Çine’de 40.456, Karpuzlu’da ise 9.390 seçmen olduğunu belirten Çine İlçe Seçim Müdürü Famil İskenderoğlu, “Büyükşehir Yasası ile beraber artık Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti adaylıkları için 2 sandık kurulacak.” dedi.

Çine'den Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği için 5, Karpuzlu'dan ise 2 seçilenin görev alacağını da belirten Müdür İskenderoğlu, "Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği için oy kullanılmayacak. Belediye Meclis Üyeliğine seçilenler ilçelerden Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilecek." şeklinde açıklamada bulundu.

6360 Sayılı Büyükşehir Yasası’nın 1. Maddesi gereğince Akçaova Beldesi tek mahalleye dönüştürüleceğinden bu seçime ait Bekarlar Mahallesi, Çömlekçi Mahallesi, Hacı Memişler Mahallesi ve Orta Mahallesi’ne ait Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri Cumhuriyet Mahallesi’nde 10 Ocak itibariyle askıya çıkarılmış olduğunu belirterek 23 Ocak’ta listelerin askıdan indirileceğini belirten İskenderoğlu, önemli uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.

Müdür İskenderoğlu açıklamalarında, “Askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listesinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik yahut nüfus olay bilgisi değişikliği Restbet bulunan ve askı süresi olan 10-23 Ocak tarihleri içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan kişilerin bizzat nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon faturası gibi belgelerden biri ile başvurarak nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekir” dedi.

Öğrenci olup seçmen niteliği taşıyanlar hakkında da bilgilendirme de bulunan İskenderoğlu, “Bu seçmenler, öğrenim gördükleri okuldan o okulun öğrencisi olduklarına ilişkin alacakları belgeler ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına dair alacakları belgeler ile nüfus müdürlüğüne başvurarak adres değişikliğinin uygunluğu belgelerini almaları sonrası ilçe seçim kurulu başkanlığına belge ve eklerini teslim etmeliler” şeklinde açıklamada bulundu.

Anayasa’nın 79. Maddesinde öngörülen ‘seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ilkesine’ yaraşır bir şekilde gerçekleştirilmesini teminen, seçmen niteliğini taşıyan kişilerin yerleşim yeri değişikliği için başvurularını, askı süresi içinde bizzat veya 5940 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50. Maddesinde sayılanların nüfus müdürlüğüne yapmaları gerektiğini önemle belirten İskenderoğlu, “Askı süresince posta ile yapılacak müracaatlar ile muhtarlık bölgesi askı listelerinin indirilme tarihi olan 23 Ocak’dan sonra yapılacak başvurular nüfus müdürlüğünce hiçbir suretle dikkate alınmayacaktır.” dedi.

Kesin seçmen sayısının askılar için itirazların değerlendirilmesinde hemen sonra 25 Ocak günü tam olarak netleşeceğini belirten İskenderoğlu, “Nerelerde kaç sandık kurulacağı ise 11 Şubat günü belli olacak.” dedi.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 02:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472