banner488

Resim ve Seramik Sergisi ilgi gördü

Çine Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Resim ve Seramik Sergisi’ düzenlenen törenle açıldı.

Resim ve Seramik Sergisi ilgi gördü
banner269

Çine Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Resim ve Seramik Sergisi’ düzenlenen törenle açıldı.

Osman Efendi Konağı Kültür Evi’nde ilk kez 50 yakın eser Çinelilere sergilendi. Sergiye, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer,  Çine Askerlik Şube Başkanı Cumali Nacak, Çine Belediye Meclis Üyeleri, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar,  CHP Çine İlçe Teşkilat üyeleri, CHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Fahriye Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Aydın Milletvekili Adayı Hilmi Bolatoğlu, MHP Çine İlçe Başkanı Mehmet Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandemir ve yönetim kurulu üyeleri, AKP Aydın Milletvekili Adayı Sadık Atay, AKP Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyeleri, AKP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Payza ve yönetim kurulu üyeleri ve birçok davetliler katıldı.

Halkımızın sanatsal faaliyetlere katılmaları konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz diyerek konuşmasına başlayan Başkanı Dinçer, “Gönül isterdi ki Çineliler bu tür sanatsal faaliyetlere duyarsız kalmasın, iştirak etsin. Bu tür faaliyetlere uzak kaldık ama inatla üstüne gidiyoruz, vatandaşlarımızı alıştırmak için, Çine Halkına tanıtmak için. Serginin hepimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.  Açılışı Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, MHP Aydın Milletvekili Adayı Hilmi Bolatoğlu, MHP İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, Seramik ve Çini Tasarımcısı Derya Şenel ve Ressam Esen Eroğlu yaptı.

2000 yılından beri hobi olarak resim üzerine çalışan emekli İngilizce öğretmeni Ressam Esen Eroğlu, 2. kişisel sergisini Çine’de gerçekleştirdiğini belirtti. Eroğlu, Hobi olarak resim yapmayı çok seviyorum, yağlı boya çalışmalarım başka resimlere bakarak yani taklit çalışmalar adı altında resim yapıyorum” şeklinde konuştu

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan Seramik ve Çine Tasarımcısı Derya Şenel, “8 yıldır İzmir’deki atölyemizde ablamla yani Dilek Akay’la birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Osmanlı seramiğinin dünden bugüne modern yorumları şeklinde bir koleksiyon oluşturduk. Bu çalışmalarımızı Çine’deki halkla buluşturmak bizi çok sevindirdi. Başta Başkanımız Enver Salih Dinçer’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
















Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 10:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472