banner488

Posacı, Çineli Muhtarlarla buluştu

Posacı, Çineli Muhtarlarla buluştu
banner496

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine İlçe Tarım Müdürlüğü, Çine Tarım Kredi Kooperatifi ve Çine Muhtarlar Derneği Başkanlığını ziyaret gerçekleştirdi.

Çine’deki bir dizi ziyaretlerinde AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’ya ve Aydın AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’e, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, AK Parti Aydın İl yönetim kurulu üyesi Mehmet Tosun, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, Çine Belediye Meclis Üyeleri ve partililer eşlik etti. Milletvekili ve partililer Çine İlçe Tarım Müdürlüğüne atanan Ahmet İpci'yi ziyaret ederek çalışmalar üzerine bilgi alıp, hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Daha sonra Çine Tarım Kredi Kooperatifini ziyaret ederek, Kooperatif çalışmaları hakkında bilgi aldılar. En son olarak Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlarla buluşan Posacı muhtarların istek taleplerini dinleyerek sohbet etti.

“Derdimiz çok”

Muhtarlar adına istek ve sıkıntıları dile getiren Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, “En büyük sıkıntıları parke taşı ve su sorunu olan mahalle muhtarlarımız var. Barajlardan önce tarlalarda, ovalarda eskiden su motoru çalışıyordu. Baraj olunca bunları iptal ettiler. Çiftçi bunlara abonede alamdı. Şu anda artezyen kuyularına dönme gibi durum söz konusu. Bunun içinde elektrik aboneliği isteniyor. Çiftçi ben dalgıç çaktıracağım, su motoruyla olmuyor diyor. Abonesi eskiden olanlar bu abonelikleri kullanamıyor. Göletleri olan mahallelerimiz göletlerin onurum ve tadilatı konusu, YİKOP parke taşı hiç almayan mahalleler var. Düğün salonu olmayan birçok mahallemiz düğün salonu istiyor. Sayın vekilim Tarım Komisyonu üyesisiniz, organik tarım listeleri askıya çıktı. Grup olanlar 20, bireysel olanlar 40 alınca üretici bunun hep çok olan alıyor diyor. Bunu ayırmadan ortasını bulunabilir mi? Su sorunu kapıya dayandı bu sene tarım alanları susuzluk çekecek. Toplulaştırma ile ilgili sorunları olan mahallelerimizde ödenek bitti diye durduruldu. Bununla ilgili sorunların çözülmesini istiyor muhtarlarımız” şeklinde konuştu.

DSİ yetkilileri ile görüşen Milletvekili Posacı, “DSİ abonelik konularında kolaylık sağlıyor. DSİ ile toplantılarımızda üretici için bu seneye mahsus bu işleri kolaylaştıracaklar. Elektrik hattı varsa abonelikler verilecek. Olmayan suyu nasıl vereceğiz. Bu sene susuz bir yıl geçireceğiz görünüyor. İdareli bir şekilde tarım alanlarına olan suyu dağıtmak zorundayız. Bu barajlar Türkiye’nin barajı. Az suyla döndürülebilecek ürünlere ekmeliyiz Ayçiçeği gibi. Artezyen olanlar bakımlarını yaptırsın. Çoğunlukla bu sene damlama sistemini kullanırsak kurak geçecek görünen bu seneyi atlatabiliriz. 2007 yılında da böyle bir dönem geçirdik boş dolu sistemini uygulayacağız yine. Yardımlaşacağız, fırsatçılık yapmayacağız su konusunda. Doğanyurt, Umurköy ve Çamızağlı Mahallelerinde toplulaştırma planlanmaları bitti. Yolları da vatandaş sürüp ekiyor. Devletin yoluna ekin mi ekilir. Eksiklikler bu sene tamamlanacak. Kim yolları sürer ve ekerse devletin malına zarar vermekten cezai işlem uygulanacak” dedi.

“Sahada olmayan bir başkan var”

Aydın Büyükşehir Belediyesini eleştiren Posacı, “Köylere hizmet görevi özel idarenin, kapandı ne oldu. Ondan sonra Büyükşehir oldu, yetkileri ne oldu bir kısmı ilçe belediyesine bir kısmı Büyükşehir Belediyesine devir oldu. Bizim bölgede özel idare tarımsal sulamaya için elektrik trafolarını alt yapı yaptı 6 tane, bunu Büyükşehirde yapar isterse dedim. Zatı muhteremlerden birisi ‘baltayı taşa vurdun Posacı’ dedi. Sen işi bilmiyorsan ben taşa da vururum toprağa da vururum. Yani benim kastettiğim şey Büyükşehir’in burada sorumluluğu var. Esas burada ana görevli Büyükşehir ve alt belediye. Bunlar yapmadığı için YİKOP devreye girdi. Baktık köyler mağdur oluyor, YİKOP’u devreye soktuk, kaynak geldikçe köylere taş gönderiyoruz. Asli bizim böyle bir görevimiz yok. Büyükşehir memlekette kuraklık var deyip bende bir şey yapayım dese, iki tane daha oy alır. Onun öyle bir niyeti yok, bana ne kardeşim modelinde bir belediye var. Biz burada bana ne demiyoruz memleket bizim. Çözüm üretmek içindeyiz. Belediyelerin yapmayacağı hiçbir şey yok. Üzülüyorum Aydın için. Sosyal Belediye anlamında insanlar bir şeyler görüyor ondan sonra o benim görevim değil, işim değil. İsterse okul, hastane, baraj yapar, meclisten kararı alır. Biz üç yıl oldu vekil olalı gelip benim şu derdim var, benim şu projem var, şunu beraber yapalım, diyen olmadı. Kamuoyunda işte böyle takvimlerde Özlem Çerçioğlu’nu görüyoruz ama sahada olmayan bir belediye başkanımız var. Çine’de YİKOP, Kirazdere 4 bin metrekare, Kızılgüney Mahallesi 4 bin metrekare, Kavşit Mahallesi 4 bin metrekare, Seferler Mahallesi 4 bin metrekare, Kırkışık Mahallesi 2 bin metrekare, Tatarmemişler Mahallesi 4 bin metrekare, Cumalı Mahallesi 4 bin metrekare, Kabataş Mahallesi 4 bin metrekare, Akçaova Mahallesi 5 bin metrekare, Bedirler 2 bin metrekare, Bucak 4 bin metrekare, Taşoluk 2 bin metrekare toplam 43 bin metrekare parke taşı döşenmiş. Çine Belediyesinin de 2020 de toplam 47 bin metrekare taş döşemiş. Hiç almayan muhtarlar YİKOP taş dilekçesi yazarak İlçe Başkanlığımıza tekrar bıraksın. Gerekli makamlara isteklerini iletiyoruz. Kısa sürede çözüm üretmek çabasındayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2021, 09:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472