banner480

Özerdem: İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Tablet Ve İnternet Verilmeli

Özerdem: İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Tablet Ve İnternet Verilmeli
banner269

Eğitim Sen Çine İlçe Temsilcisi Alp Özerdem basın açıklaması yaptı. Özerdem, "Acilen, İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Ücretsiz tablet ve internet verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Eğitim Sen Çine İlçe Temsilcisi Alp Özerdem yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm Dünya’da ve ülkemizde yaşanan salgın sürecinde,her alanda olduğu gibi eğitimde de büyük sorunlar yaşanmaktadır. Zaten onlarca yıldır süren eğitim sorunları bir yanda dururken, uzaktan eğitim şartları, sorunları daha da derinleştirmiştir. Bu şartlarda büyük gayret ve özveriyle çalışan tüm eğitim emekçisi arkadaşlarımızı kutluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her şeye hazırız, A-B-C- planlarımız var denirken aslında uzaktan eğitimin olmazsa olmaz şartı olan internet ve bilgisayar ihtiyaçlarının karşılanması konusunda hiçbir hazırlığın yapılmadığı görülmüştür. Sendikamızın tüm uyarılarına rağmen okulların kapalı olduğu ve yaz tatili süresince ne ihtiyaç olan öğretmen atamaları yapılmış ne de adaletli bir şekilde ihtiyaç sahibi öğrenciler belirlenip onların tablet ve internet ihtiyaçları karşılanmıştır.

Yaptığımız incelemeye göre uzaktan eğitim ilçemizdeki öğrencilerin bile en az %30’u için gerçekten çok uzakta kalmış ulaşılması imkansız olmuştur. Zor durumdaki anne babalar, çaresizce bir çözüm beklemektedir. MEB’in resmi açıklamasına göre iki milyon öğrenci uzaktan eğitimden faydalanamamaktadır. Okulların açılmasından bu yana, aradan üç ay geçmiş birinci yarı yıl yaklaşmışken bu sorunların çözülmemesi sebebiyle eğitimde fırsat eşitliği uçurumu her gün daha da büyümektedir. Sosyal devletin gereği eğitim tamamı ile ücretsiz olmalı bu ihtiyaçlar karşılanmalıdır. Ama maalesef sermayeyi koruma politikaları nedeniyle eğitime yeterli bütçe ayrılmamaktadır. MEB’in bütçesi, 2002’de genel bütçenin %17,8’i iken bugün Diyanet İşleri’nin bütçesinden de çok geride, sadece %7’dir. Özel okulların desteklenmesi, özel okullara yönlendirme politikaları ve nitelikli eğitimin sadece zengin zümrenin ulaşabileceği konuma getirilmesi sosyal devlet anlayışından ne kadar uzaklaşıldığını da göstermektedir. İki veya üç çocuğu okullu olan ailelerin çocuklarına birer tablet almasının imkansız olduğu, ekonomik şartların en ağır olduğu bu zamanda, bu çocuklar kaderlerine terk edilmiştir. Yapılan araştırmalarda çocukların yarıya yakınının ise online ders için bir çok anlamda uygun olmayan şekilde cep telefonundan derse katıldığı da bir gerçektir. Özellikle ilkokul çocuklarının günde altı ders saati, cep telefonu veya tablet başında olmasının ekran bağımlılığı sorunu anti sosyal bozukluklar, vücut anatomisi bozukluğu, göz sağlığı bozukluğu gibi taşıdığı sorunlar da ayrı bir gerçektir. Yüz yüze hatta uzaktan eğitimden uzak kalan orta ve lise çağı gençlerimizin bazıları bu boşlukta olumsuz alanlara ilgi duymaya başlamışlar ve geri dönüşü zor olacak bir sürece sürüklenmektedirler. Tüm bu sorunları en aza indirmek için talebimiz acilen tüm ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz tablet dağıtılması ücretsiz internet imkanı sunulması ihtiyaç olan en az elli bin öğretmen ataması yapılması ders müfredatlarının seyreltilerek, günlük ders saatlerinin düşürülmesidir.

Derse Erişim Koşulları Olmayan Öğrenciye Not Vermek Değerlendirme Değil Cezalandırmadır!

Belirtmek isteriz ki pandemi döneminde ekonomik ve sosyal koşulları nedeniyle internete, bilgisayara ya da EBA’ya erişemeyen çok sayıda ilkokul ve ortaokul öğrencisi bulunmaktadır. Bu gerçeğin yok sayılarak öğrencilere not verilmek istenmesi, var olan eşitsizlikleri ve mağduriyetleri yok saymakla kalmayacak, aksine derinleştirecektir. Pandemi koşulları hafiflemeden, yüz yüze eğitim için gerekli önlemler alınmadan “ben yaptım oldu” denilen her uygulama sorunları derinleştirecektir. Bu nedenle, Eğitim Sen olarak MEB’e çağrımız açık ve nettir. Öğrencilerimiz, notlardan ibaret değildir. Pandemi döneminde sınıfta kalan politikalar ortadayken, öğrencilere katılamadıkları dersler üzerinden not verilmesi doğru değildir. Önerimiz, salgın gerilediğinde okullarda yüz yüze telafi eğitimlerinin ardından öğrencilerin ölçme ve değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir. Adil olmadığını bile bile not vermek, değerlendirme değil cezalandırmadır. Bu gerçek asla unutulmamalıdır. “

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nurullah memiş
Nurullah memiş - 3 yıl Önce

Haklısın hocam ben telekoma hatı yaptırmadım köydeki çocuklara değer veren yok zaten Kızılgüney mah muhtarı

SIRADAKİ HABER

banner472