banner488

Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

Aydın’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Hükümet Konağı Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni ile başlayıp Hidayet Sayın Kültür Merkezinde yapılan etkinliklerle devam etti.

Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı
banner496
 Çelenk koyma törenine Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ve çevre okullardan gelen öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin çelenk sunmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra kısa bir açıklamada bulunan Töre, Öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsederek ne kadar kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Töre, “Öğretmen deyince sevgi, bilgi, etrafını aydınlatan, fedakâr, sabır ve hayatın her anında size yön veren örnek kişi aklıma geliyor. Bu vasıfları taşıyan Aydın’da ve Türkiye’de görev yapan tüm meslektaşlarım ile öğretmenlerin yürekten ve kalpten öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

“Teog Sınavına Aydın Olarak Hazırız”

Bugün yapılacak olan TEOG sınavına Aydın ili olarak hazır olduklarını belirten Töre, “Bu sınava Aydın ili olarak üçüncüsünü yapmaktayız. Tamamen hazır bir iliz. Sınav 232 okulumuz yapılacak. TEOG sınavları öncesinde destekleyici ve mesleki eğitim kurslarıyla çocuklarımızın bütün bilgi eksikliklerini öğrenim programlarındaki kazanımları ile öğrencilerimize en iyi şekilde vermeye çalıştık. Bunları deneme sınavı ile yaptık. Deneme sınavında da gördük ki Aydın’daki öğrencilerin bu sınava en iyi şekilde hazırlanmış durumdalar. Her gün girdikleri sınavlardan biri haline geldiği için çocukların çok da heyecanlanacağını düşünmüyorum. Kendi okullarında ve kendi öğretmenleriyle bu sınava katılacaklar. Bu durum onları çok büyük oranda rahatlamağına inanıyorum. Bu nedenle hepsinin çok başarılı olacağına eminim. Allah yollarını açık etsin. TEOG sınavına girecek olan tüm öğrencilere başarılar dilerim” diye konuştu. Destekleme programlarının da yılsonuna kadar devam edeceğini belirten Töre, tüm okullarda öğretmenlerin ve öğrencilerin istediği öğretmenlerin rehberliğinde kursların yılsonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Hidayet Sayın Kültür Merkezinde yapılan etkinliğine Vali Yardımcısı Halil Canavar, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan ,İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan,İl  Okul Müdürleri, idareciler , öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal okunmasın ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan göreve yeni başlayan öğretmen Nurhilal Kılıç Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen ünvanının verilişinin 87. yılında onunla meslektaş olmanın onuru yaşadığını söyledi. Kılıç “Öğretmenlik Peygamberlerin tarih boyunca dünyaya yön veren bilgelerin âlimlerin mesleğidir. Hz. Ali ‘Bana Bir Harf Öğretenin Bin Yıl Kölesi Olurum’ diyerek, ‘Atatürk Dünyanın Her Yerinde Öğretmenler Toplumun En Öz Verili En Saygı Değer İnsanlarıdır, Milletleri Kurtaracak Olan Yalnız Ve Yalnızca Öğretmenlerdir. Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır’ diyerek öğretmenlere verdiği sorumluluğu ve değeri anlatmaktadır” dedi.

En Önemli Hizmet Eğitimdir

Günümüzde en önemli hizmetin eğitim hizmeti olduğunu söyleyerek başlayan Vali Yardımcısı Halil Canavar bu hizmetin de en önemli aktörlerinin öğretmenler olduğunu söyledi. Canavar “Bir okul binası ne kadar mükemmel olursa olsun o okul binasının teknolojik donanımınız ne kadar iyi olursa olsun eğer o okulda biz arzu edilen nitelikte öğretmen istihdam edememişsek hiçbir şekilde ideal eğitimi o okulda gerçekleştiremeyiz. O bakımdan eğitim hizmetini üstlenen çok değerli öğretmenlerimizin yapmış oldukları görev hiçbir şeyle mukayese edilemeyecek kadar ulvi ve mukaddestir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler öğretmenlik yeminin gerçekleştirdi. Yeminin ardından emekli olan öğretmenlere Vali Yardımcısı Halil Canavar tarafından plaket verildi. Ayrıca 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla gerçekleştiren şiir resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan tarafından ödül verildi.





Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 02:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472