banner488

Milletvekili Savaş, ÇMYO İçin İlçe Protokolüyle Bir Araya Geldi

Milletvekili Savaş, ÇMYO İçin İlçe Protokolüyle Bir Araya Geldi
banner496
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Meslek Yüksek Okulu’nun derslik, laboratuvar ve araç gereksinimin karşılanması amacıyla bir yıl önce Çine’de yaptıkları toplantının gelişmelerini Çine ilçe Protokolü ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

Köfteci Mehmet Zengin'in Yeri'nde düzenlenen kahvaltıya, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Okan Atay, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, muhtarlar katıldı. ÇMYO için ikinci kez toplantı düzenlendi, yapımı devam derslikler ve eksiklikler konusu tekrar masaya yatırıldı.

ÇMYO’da Yeni İki Bölüm Açıldı

İlk toplantının ardından ÇMYO’da iki bölünü açıldığını belirten Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Okan Atay, “Gıda Kontrol ve Analizi ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerimiz açıldı. Bu yıl iki bölümümüzde öğrenci alacak. Verilen taahhütlerin yerine getirilmesiyle Çine MYO kampüsüne 8 derslik ve 1 konferans salonundan oluşan inşaatımız Ekim’de bitecek. Uygulama eğitim için bir midibüse ihtiyacımız var. Yüksekokulumuz içine yapılan çalışmalarda AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve sivil toplum kuruluş başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ekim’de Laboratuvara kavuşacak

Çine Meslek Yüksek Okulu’nun sadece fiziki koşulları değil niteliğinin de artırılması gerektiğini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Yüksekokulumuzu tanınırlık seviyesini yükseltmemiz gerekiyor. El birliği ile bunu başaracağız. Benim burada 2007 yılından beri Çine’de yapmak istediğim, mücadelesini verdiğim Organize Hayvancılık Bölgesi kurmak. Bir alanda uzmanlaşmak ve tanınırlığı artırmayı sağlayabiliriz. Laboratuvar konusunu da ben üzerime almıştım. Ekim sonuna kadar inşallah bizde sözümüzü yerine getireceğiz. Ekim başına kadarda araç sorununu da STK Başkanlarımızla çözeceğiz. İlk etapta ÇMYO verdiği sözü yerine getirerek iki bölümü açtınız. İlk toplantı esnasında konuşmam da 2 bin üzeri öğrenci sayısına çıkarmak olduğunu söylemiştim, sayımız önümüzdeki günlerde inşallah daha da artacaktır.” şeklinde ifade etti.

Öğrenciler İyi Eğitim Görmeli

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Meslek Yüksek Okulları için önceliklerinin kendi evlatlarımızı gönderebileceğimiz alanlar oluşturmak olduğunu söyledi. Rektör Bircan, “Gönül rahatlığı ile kalacak yer, huzurlu ve güvenli kalabilecekler bir ortam sağlanması lazım. Buradaki sosyal imkanların geliştirilmesi, bina, laboratuvar, eğitim araç gereç imkanlarının en iyi hizmeti verecek kaliteye ulaştırılması gerekiyor. Çünkü bunları yapmazsak mevcut sayının yarıya düşmesi, azalması gibi bir takım sorunlarla karşılaşa biliriz. Okulun bir konferans salonunun olması bile öğrencilerin füzyonunun gelişmesi anlamında çok önemli. Buradaki birlikteliğin amacı çocuklarımızın burada iyi eğitim alması ve Çine’den iyi bahsetmeleri sağlamak. Benim görevim Çine Meslek Yüksek Okulu’nda iyi bir eğitim alacaklarını göstermek. Türkiye’nin tek Arı Müzesi’ne sahip bir ilçemiz ama hala atıl vaziyette. Müzeye, dünyanın her yerinden insanlar gelir, bizim için çok önemli, hayata geçirilmesi gerekiyor. Arıcılığın tarihini görebiliyorsunuz. Burada insanları buraya çekecek bir takım işler yapılması gerekiyor. Okulumuzun araç, laboratuvar ve konferans salonu çok önceliklidir. Bir bölümün açılması için 3 tane öğretim görevlisi gerekiyor YÖK bunu sistemde aldığınızı görmeden öğrenci göndermez. 6 tane öğretim görevlisi, bütün üniversiteyi düşündüğünüzde bu rakam çok ciddidir. Kampüste 4 bin üzerinde öğrenci sayılı Aydın Meslek Yüksek Okulumuz var, ben bu Yüksek Okulun bir Organize Sanayi Bölgesinin içinde kurulmasını istiyorum. Çünkü orada otomotiv bölümü, makine bölümü, inşaat bölümü var. Kim OSB’nin içerisine güzel bir bina yaparsa orada kurmayı düşünüyorum. Öğrencilerimiz için staj alanıdır, firmalarda eleman eksikliği yaşamayacaklar. Muhteşem bir şey Türkiye’de bir iki yerde uygulandı. Çalışma sahasının içerisinde bir MYO hayalimizdir” dedi.

Arıcılık Müzesi Yeniden Canlanıyor

Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, “ÇMYO bina inşaatı devam etmekte, sivil toplum kuruluş temsilcilerimizin destekleriyle Eylül ayına yetiştirmeye çalışacağız.  Büyükşehir Arı Müzesi’ni tekrar faaliyete geçirecek. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın Çineli olmasının Çine için büyük bir şans, başta kendilerine ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Midibüs İçin Kampanya

Toplantı sonunda Çine Meslek Yüksekokulu’na alınması istenen midibüs için STK Başkanlarıyla araç konusunu görüşüldü. Çine Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Bircan Öter midibüs için kampanyayı yürütebileceğini söyledi. Öter, kendisiyle başlattığı kampanyaya orada bulunan kişilerin katkılarıyla 45 bin lira toplandı. Yaklaşık midibüsün 100 bin lira civarında bir rakam tutacağını tahmin edildi.   













Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472