banner488

MHP Çine Teşkilatı’ndan 'Askıda Ekmek' Projesi’ne Destek

MHP Çine Teşkilatı’ndan 'Askıda Ekmek' Projesi’ne Destek
banner496

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ekmek fiyatındaki artışa karşı başlattığı "Askıda Ekmek” projesine bir destek de MHP Çine İlçe Başkanlığı’ndan geldi. Sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan ve uygulama ile ihtiyaç sahiplerinin kimden geldiğini bilmedikleri bir ikramla evlerine ekmek götürmeleri amaçlanan "Askıda Ekmek" uygulaması Çine’de başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ekmek fiyatındaki artışa karşı Ankara’da başlattığı "Askıda Ekmek” projesi büyük ilgi gördü. MHP lideri Bahçeli “Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncıyla paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde 'Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?' diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli. Unutmayalım ki inancımız 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' esasına dayanmaktadır.” demişti.

“Komşusu açken, tok yatan Bizden değildir”

“Komşumuz açken tok yatmayalım” sloganıyla yola çıkan Bahçeli'nin öncülük ettiği projeye Çine’den de destek verildi. MHP Çine İlçe Teşkilatı ECER Ekmek fırınında 'Askıda Ekmek' Projesi başlattı. Projeye büyük önem verdiklerini belirten MHP Çine İlçe Başkanı Av. Kazım Oluç, "Türk-İslam Geleneğine göre komşuluk çok önemlidir. Genel başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli'nin başlattığı bu projeyi bizde destekliyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu fırına gelerek bu proje sayesinde ücretsiz olarak ekmek alabilecekler. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle diyor; yanı başınızdaki komşusu açken tok olarak geceleyen kişi mü'min değildir. Bu nedenle tüm varlıklı hayırsever kişileri projemize katkıda bulunmaya davet ediyoruz" dedi.

MHP İlçe Teşkilatı ile beraber Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın da Çine’de projeye destek vererek Çine esnafını ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2018, 08:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472