banner488

Memur-Sen, memur ve emeklinin zararına göz yumdu.

Memur-Sen, memur ve emeklinin zararına göz yumdu.
banner496
 Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)’nun 2015 yılı enflasyon rakamını 8,81 olarak açıklamasının ardından yazılı basın açıklaması yaparak konuyu değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 2015 yılında imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve memur emeklisine enflasyon farkı verileceği hükme bağlanmıştı. Buna göre memur ve memur emeklileri %0,91 oranında enflasyon farkı alacak, dedi.

2015 yılında imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinden sonra yaptığımız açıklamada, Memur-Sen’in memur ve memur emeklilerinin hak ve hukukunu koruyup kollamakta acemice davrandığını ifade etmiştik, diyen Taşkın, 2015 yılında imzalanan toplu sözleşme görüşmelerindeki enflasyon farkı hesabının değiştirilmesine ses çıkarmayan Memur-Sen’in memurların zararına neden olduğunu belirtti. Bugünkü toplu sözleşme metnine göre memur ve memur emeklilerinin 0,91 oranında enflasyon farkı alacağına vurgu yapan Taşkın, 2013 yılında imzalanan toplu sözleşmedeki enflasyon farkının hesaplanmasıyla ilgili maddeye bağlı kalınsaydı memur ve memur emeklilerinin 0,91 yerine, 2,71 oranında enflasyon farkı alacaklarını söyledi.
 
Kamuda çalışan çaycısından memuruna, hemşiresine, avukatına kadar memurların çok büyük kayıpları var. Bu kayıplar telafi edilebilecek mi, hayır! İş işten geçti. Toplu sözleşmenin imzalanmasının hemen akabinde bu konuyu gündeme getirerek gerekli uyarılarda bulunmuştuk, diyen Taşın şunları söyledi: “Kamuda çalışan memur ve memur emeklilerinin sadece maaşlarında kayıp yok, aynı zamanda halen çalışan memurların ek ders, nöbet, aile yardımı, çocuk parası, doğum ve ölüm yardımı gibi maaşı etkileyen kalemlerde de kayıpları var. Bu nedenle memur ve memur emeklilerinin zararları büyüktür.”
Memur-Sen’in ‘tarihi anlaşmaya tanıklık ediyoruz’ diye övündüğü 2015 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde memurların maddi kaybının ortada olduğunu ve Memur-Sen’in, memur ve memur emeklilerinin zararına yol açan enflasyon farkı hesabına göz yummalarının tarihe kara leke olarak geçtiğini belirten Taşkın, toplu sözleşme görüşmelerine yetkili sendika olarak katılan ve sözleşmeye imza atan Memur-Sen’in hükümete boyun eğen tavrını eleştirdi.
 
Yeni yılla birlikte adeta zam yağmuruna tutulduklarını belirten Taşkın, memur ve memur emeklilerinin iki defa zarara uğratıldığını vurgulayarak, eğer enflasyon farkından kaynaklı zarar olmasaydı, bugün piyasaya yapılan zamlar bir nebze olsun telafi edilmiş olacaktı. Bu nedenle memur ve memur emeklilerinin zararlarının çok büyük olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 00:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472