banner488

Mehmet Tosun, “Başkomutana Kimse Diktatör Diyemez

Mehmet Tosun, “Başkomutana Kimse Diktatör Diyemez
banner496

AK Parti Çine İlçe Başkanlığı, Muhtarlar Derneği Başkanlığına iadeyi ziyarette bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun “Seçilmiş Cumhurbaşkanına diktatör diyemezsiniz, kardeşlik zihniyetini bozan CHP zihniyetidir” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyeleri Çine Muhtarlar Derneği Başkanlığında mahalle muhtarlarına iadeyi ziyaret bulundu. Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Akalın, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ve yönetimine yeni dönemlerinin hayırlara vesile olmasını diledi. Mehmet Tosun mahalle muhtarlarının sorunlarının çözüleceğini ve AK Belediyeciliği Çine ile tanıştırılacağını belirterek, “2019 yılı seçim hazırlıklarını başlıyoruz. Bizim için muhtarlar önemli. Muhtarlar seçilerek gelen kişiler, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Muhtarlar Cumhurbaşkanına eşit’ pozisyondalar. AK Parti iktidarında muhtarlara verilen önem ortada, biz muhtarlarla her zaman birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” dedi.

“CHP'liler, Diktatörü Kendi Tarihlerinde Arasınlar”

Kurumların ve diğer partilerin kendilerini eleştirmelerinin normal olduğunu ifade eden Mehmet Tosun, “ Eleştiri dilimizi düzeltmemiz gerekiyor. Geçenlerde CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çine’yi ziyaret etti. Yaptığı açıklamada ‘Saraydan diktatörü indireceğiz’ dedi. Bu talihsiz bir açıklama. Cumhuriyeti, demokrasiyi savunan, bir partinin genel başkan yardımcısı. Cumhurun çoğunluğunun oyları ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı şu anda başımızda, seversiniz veya sevmesiniz ne olursa olsun saraydan diktatör diktatör denilmez. Bu söylem Dünyadaki veya Avrupa’daki Türkiye düşmanlarının söylemi ve onların Türkiye içerisindeki işbirlikçilerinin söylemi. Hatırlarsanız Adnan Menderes ve Turgut Özal’a da diktatör dediler. Sayın Cumhurbaşkanımıza da 15 yıldan beri diktatör diyorlar. Bunu söyleyenler demokrasiye, halkımıza inanmayan ve güvenmeyenler. İçlerine sindiremiyorlar. Vatandaş nereye oy verirse versin onlar üst akıldır her zaman kabullenemiyorlar. Halkın yüzde 51 oyu ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanına diktatör diyemezsiniz. Diktatör olan bir ülkede kimse ‘sen diktatörsün’ bile diyemez. CHP öyle bir sürüklendi ki HDP’nin ağzı ile konuşmaya başladı, milletimiz bunu görüyor. Diktatörlüğün ne manaya geldiğini bilmiyorlar. Seçimle gelen kişiye bu kelime ile ifade etmek çok yakışıksız. İçinde bulunduğumuz durumu biliyorsunuz Afrin’de Suriye’de bir mücadele içinde ve bu ordunun Başkomutanına siz diktatör diyorsunuz.  Gerçekten çok yaralayıcı ve hakaretvari bir ifade. Bu ifadeleri aynen onlara iade ediyorum. Onlar arayacaklarsa kendi tarihlerinde arasınlar diktatörü. Kendi dönemlerindeki tarihlerinde çoktur diktatör. Kardeşlik zihniyetini bozan CHP zihniyetidir” şeklinde ifade etti.

“Belediyeler Mahalleleri Mağdur Etti”

Büyükşehir Belediyesi baştan beri müthiş bir reklam ve algı yapmaktan başka ne yaptı diyen Başkan Tosun, “Biz tarım bölgesiyiz. Büyükşehir Belediye Başkanı sanki bütün tarım sektörünün sorunlarını çözmüş gibi bir algı oluşturuluyor. 10-15 ton patates, soğan, et, alıyor vatandaşa dağıtıyor, sanki bütün patates, soğan, et üreticilerinin sorunları bitmiş gibi davranıyor. Bu ‘Bal bal demekle ağız tatlanması’ gibi bir şey. Bu sorunların böyle çözülmeyeceğini herkes biliyor. Son günlerde yapılan açıklamalarda süt ile ilgili bir kooperatif arayışı içerisinde ‘Bütün süt üreticilerinin sorunlarına el attı Büyükşehir Belediye Başkanı, sorunlar çözülüyor’ deniliyor. Süt sorununu birkaç mahalledeki sütü alarak mı çözeceğiz. Baştan beri yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları algı bu. Seçim zamanında çiftçiyle, hayvancılıkla ve ziraatla ilgili vermiş oldukları vaatleri yerine getirmediler. Takip ediyoruz. Büyükşehir Belediyesinin baştan beri yaptığı müthiş bir reklam ve algı. Çine Belediyesi siyasi görüşü ile ilgili söylemiyorum. Belediye 2014 seçimlerinden beri mahallelerimizi mağdur etmiş durumdu. Muhtarlarımızdan gelen talepler çok devasa talepler değildi, ufak ufak dokunuşlardı. Özel İdare zamanında köylerimizin bir çok sorunu halledilmişti. Kalan eksikliklerin çözülmesi istendi. Bir çok mahallelerin su sorunu çözülmüş, geçen sene yazın su sorunu yaşayan yerleri hatırlıyoruz. Sondaj çakılacak sanki baraj yapmış gibi reklam yapıyor. Biz Adnan Menderes Barajının reklamını o kadar yapmamışızdır. 15 yıldır biz genel iktidarız, yereldeki insanlarımızı AK Belediyeciliği tanıştıramadık.   Bu işin kökten çözümü 2019 yılı yerel seçimlerinde AK Belediyeciliği tanıştırdığımızda insanlarımız aradaki farkı daha net anlayacaklar” dedi.

“Bu paralar nereye gidiyor”

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde arazilerin satıldığına değinen Başkan Tosun, “Bizim muhtarlarımız satmasını bilmiyor muydu. Beni en çok üzen tarafı da bu satılan arazilerden elde edilen kazanç ile o mahalleye hiçbir yatırım yada hizmet yapılmıyor. Bu paralar nereye gidiyor. Bu paraların hesabını önümüzdeki günlerde belediyeye soracak ve kamuoyuna açıklama yapmalarını isteyeceğiz. Hala hizmet için bankalardan kredi çekmek için uğraşıyorlar. Muhtarlar arasında mahalleler arasında ayrımcılık yapıyorlar. AK Parti'nin fazla oy aldığı mahallelere hizmet götürmüyorlar. AK Partili muhtarların ne duruma düşürüldüğünü hepimiz biliyoruz, çok yazık. 3 senedir yattılar yattılar, seçim yaklaşıyor diye belki bir hareketlenmeye girecekler mahallelerde ama insanlarımız, muhtarlarımız bu tür göz boyama hareketlerine inanmayacaklar. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in Çine Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti içerisine girmeye çalışıyor. Daha önce neredeydi? OSB'de yaklaşık 3 bin kişinin çalışacağı söyleniyor. Onlar için artık OSB müthiş bir işçi rantı. Vekillerimizin OSB için çabalarını sizler çok iyi biliyorsunuz, her zaman olduğu gibi şimdi de yapmadıkları bir işi sahiplenmeye çalışıyorlar” dedi. 











Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 16:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472