banner488

Mehmet Erdem “Gürlen Barajı” Hakkında Açıklama‏

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Gürlen Barajı hakkında açıklamada bulundu.

Mehmet Erdem “Gürlen Barajı” Hakkında Açıklama‏
banner269
 Mehmet Erdemi’in açıklaması; “GÜRLEN BARAJI 2013 yılında Aydın İli, Çine İlçesi ve civar yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu temini amacıyla Sn Bakanımız Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla DSİ tarafından çalışma programına alınmıştır.  Bilindiği üzere İçme ve kullanma suyu temini amaçlı barajların en az 10 (on ) yıl akım ölçümü olması gerekmektedir.

Bu nedenle GÜRLEN BARAJI aks yerinin bulunduğu Gürlen Çayı üzerinde 2013 yılında DSİ tarafından AGİ kurularak, su miktarı tespiti çalışmalarına başlanılmıştır. Aynı zamanda su kalitesi ölçümü çalışmaları da 2013 yılında başlatılmış olup, ölçüm devam etmektedir.

GÜRLEN BARAJI ‘nın üzerinde yer aldığı Gürlen Çayı, ÇİNE BARAJINA sağ sahilinden, Çine Barajı aks yerine yakın bir noktadan mansaplanmaktadır. Mevcut durumda Gürlen Çayından akan sular boşa gitmemekte olup, ÇİNE BARAJINDA depolanarak faydaya dönüşmektedir. 

GÜRLEN BARAJI aks yerinde yıl olarak yeterli akım ölçümüne ulaşıldığında planlama çalışmaları tamamlanarak proje aşamasına ve bilahare de inşaat aşamasına geçilecektir.

Konu hakkında bilgi sahibi olmayan bazı şahısların yaptığı sorumsuz açıklamalar kamuoyunu yanıltmaktadır.  Bizim ve  Sn Bakanımız Veysel Eroğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları tamamen doğrudur.

Çine ve Aydın kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472