banner488

Mahalle muhtarları yeniden aday

Toplam 10 Bin 741 seçmenin bulunduğu Çine Merkez’deki mevcut 6 Mahalle’nin muhtarları önümüzde yerel seçimlerde yeniden aday olduklarını belirttiler.

Mahalle muhtarları yeniden aday
banner269
Çine’deki mevcut 6 Mahalle’nin muhtarları düzenledikleri ortak basın açıklaması ile önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday olduklarını duyurdular.


Sarıoğlu, Hamidabat, Yeni Mahalle, Cumhuriyet, Şevketiye ve Soğancılar Mahallesi’nde muhtarlık görevlerini sürdürmekte olan mevcut muhtarlar, 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden muhtarlığa aday olduklarını belirterek, mevcut çalışmalarını değerlendirdiler.

İlk olarak çalışmalarını değerlendiren Çine’nin 3951 seçmen nüfusuyla en büyük mahallesi olan Hamidabat Mahalle Muhtarı Baki Akgümüş(63), 2 dönemdir mahalle muhtarlığı yaptığını ve önümüzdeki 30 Mart Yerel Seçimleri’nde muhtarlığa yeniden aday olduğunu belirterek, “Elimizden geldiğince mahallelilerimizin menfaatleri doğrultusunda hizmet etmeye çalıştık. Durumu olmayan iki vatandaşımızın Kaymakamlık ve Belediye imkanları ile evlendirilmesini sağladık. Türlü talepleri Belediye’ye ileterek acil sorunların çözülmesi için girişimlerde bulunduk.” dedi.

Baki Akgümüş, önümüzdeki dönem içinse Kıroba Konutları’nın bulunduğu mevkiye bir Sağlık Ocağı yapılması gerektiğini kaydetti.


4 Dönemdir Soğancılar Mahalle Muhtarı olarak seçilen Ahmet İşçi(55), muhtarlığa adaylığının gerekçesi olarak mahalleye gelen hizmetlerin ortada olduğunu kaydederek, “Mahallemizin güncellenmiş seçmen nüfusu 1980’dir. Biz daima mevcut sorunları Belediye’ye ileterek çözüm noktasında ortak hareket etmekten yana bir tavır sergiledik. Bu noktada Şehler Düğün Salonu, Kalabak Çayı’nın Islahı ve Soğancılar ile Cumhuriyet Mahallesi’ni birbirine bağlayan Hüseyin Özkan Köprüsü mahallelilerimizin de takdiriyle karşılanmaktadır. Fakat Kalabak Çayı kenarındaki bazı noktalara da köprü yapılmalı ve Asar’da yıkılan restorana benzer çalışmalar olmalı.” ifadelerini kullandı.

Çine Türk Hava Kurumu Şubesi ve aynı zamanda Çine Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdüren Yeni Mahalle Muhtarı Doğan Özırmak(52), 3 Dönemdir muhtarlık yaptığını ve 30 Mart Yerel Seçimleri’nde 4. Dönem için muhtarlığa aday olduğunu belirttikten sonra, “Mahallemizin seçmen nüfusu tamı tamına 2000’dir.Mevcut tüm sorunları Belediyemize ileterek en kısa sürede ortaya bir çözüm koyabilmek için Asyabahis girişimlerde bulunuyoruz. Mahallemizde eski hayvan pazarının olduğu yere düğün salonunu da kapsayan güzel bir kompleks alan yapılacak. Artı Dershanesi mevkiinde bulunan boş arazide bir park yapılması konusunda girişimlerimiz söz konusu. Bu dönem içinde Nedim Karacaoğlu Parkı yapıldı. Mahallemizin mevcut tüm sorunlarının çözümü için çalışıyoruz ve mahallelilerimizin teveccühüyle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

2 Dönemdir 3040 seçmen nüfusuyla Çine’nin büyük mahallelerinden olan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı seçilen Yaşar Van(52), 3. Dönem için de aday olduğunu belirterek, “Bizler muhtar olarak mahallemizin her türlü sorunu için vakit kaybetmeden ilgili merciye gereken paylaşımda bulunuyoruz. Yapımı hemen hemen tamamlanan sitelerin yapıldığı alana bir ilkokul yapılması için taleplerimizi ilettik. Aynı zamanda bu sitelerin içine parke taşı döşenmelidir. Sitelerde yaşayan mahallelilerimizin aynı zamanda Topçam Madran Suyu Çeşmesi talepleri de söz konusu. Ayrıca Cumhuriyet Parkı’nın da yenilenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

2009 Yerel Seçimleri’nde muhtar olarak seçilen 1358 seçmen nüfuslu Sarıoğlu Mahalle Muhtarı Mustafa Tozar(50), “Mahallelilerimizin de talepleri doğrultusunda muhtarlığa yeniden aday oldum. Mahallemiz halkının menfaatleri için hizmetime devam etmek istiyorum. İlk dönemimiz dolu dolu geçiyor. Belediyemizin çalışmaları neticesinde Şehit Sedat Taşan Parkı yenilenerek Çinelilerin ve mahallilerimizin uğrak yeri haline getirildi. Tariş’in köşesindeki parkımız da tadilattan geçirildi. 354. Sokak üzerinde minyatür park inşa edildi. Alankuyu mevkiindeki atıl ev ve binaların yıkılması için girişimlerimiz söz konusu. İlerleyen süreçte bu konularda bir düzenlemeye gidileceği kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

Çine’deki mahalle muhtarlarının en genci olan 49 yaşındaki Kızılay Çine Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Şevketiye Mahallesi Muhtarı Sebahattin Çekin, “Mahallemizde 2900 seçmenimiz var. Önümüzdeki yerel seçimlerde muhtarlığa yeniden adayım. Mahallelilerimizin sorunlarını çözüm noktasında biz ilgili mercileler arasında bir köprü görevi görmekteyiz. Görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Ortak açıklamalarında mahalleli vatandaşlardan hiçbir evrak işlemi için para alınmadığını belirten Çine’deki mevcut 6 Mahalle’nin muhtarları, seçmenlerin destekleriyle tekrar seçilmeleri halinde görevlerini sürdürmek istediklerini belirttiler. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 20:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
NİZAMETTİN KURT
NİZAMETTİN KURT - 10 yıl Önce

tüm muhtarlarımızın tekrar aday olmalarını kutluyorum.çinemize hayırlı olsun inşallah.

a türel
a türel - 10 yıl Önce

hayırlı olsun muhtarların adaylığı bu seçimin hiç zevki olmayacak ak partiyle chp birbirile anlaşıyor ne kadar anlaşsalarda seçimin galibi aydında ali uzunırmak çinede mehmet yavuz nazilli nasıl gelişiyorsa aydın ve çinede gelişicek

SIRADAKİ HABER

banner472