banner488

Leylek kurtarma operasyonu

Çine’nin Ovacık mahallesinde önceki gün elektrik tellerine çarpıp ölen leyleğin yavruları kurtarıldı.

Leylek kurtarma operasyonu
banner496

Saat 20.00’da okul yolu civarında meydana gelen olayda anne leylek, yuvasına dönerken elektrik tellerine çarpıp öldü. Köyde yaklaşık 2,5 saat elektrik kesintisine neden olan bu olaydan sonra, duyarlı vatandaşların leylek yuvasında bulunan yavruları kurtarmak için İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü arayarak durumu bildirdi. Burada görevli Veteriner Hekim Mustafa Dülger Aydın Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nü arayarak olayı anlattı.

Kısa sürede görevlendirilen Milli Park Mühendisi İstemihan Kahraman, Veteriner Hekim Mustafa Dülger , Aydem teknisyenleri Salih Kocabay ve Mustafa Özturp ile beraber olayın gerçekleştiği Ovacık Mahallesi’ne giden görevliler, burada öncelikli olarak yuvada bulunan yavruların son durumunu incelediler. Besleyecek yetişkin bir ebeveynin olmamasından dolayı yavruları yuvadan indirmeye karar verdiler. Veteriner Hekim Mustafa Dülger ölen anneyi inceleyerek ölüm nedenini kesinleştirdi. Daha sonra yuvada bulunan yavrular dikkatli bir şekilde ekipler tarafından aşağı indirildi. Gölge bir alana götürülerek soğuk su ile yıkanan ve su içirilen yavrular birazda olsa kendine geldi.

Kurtarma olayından sonra konuşan Dülger “ Bizim için bu konu burada kapanmayacak. Bizler tedavi sürecinden, doğaya bırakılma sürecine kadar konunun takipçisi olacağız” dedi.

 Yavruları Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayvanlar Kurtarma Merkezi’ne götürüleceğini belirten Kahraman,” Burada bakımları yapılacak ve gelişmelerine yardımcı olunacak. Yeterli büyüklüğe eriştikten sonra kontrolleri yapılacak daha sonra doğaya salınacak” ifadelerini kullandı.

 Ovacık Mahalle sakinlerinin duyarlılığı örnek oldu

Ovacık mahalle sakinleri adına konuşan Muhtar Cengiz Çakır, ”Leylekler her sene mahallemizde Dumanbet yuva yapıyordu. Bu olay bizleri çok üzdü, bizler yavrular için gereken yerleri arayarak bilgilendirdik onlarda bu konuda yardımcı oldular, onlara da mahallemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle sakinlerinden yetkililere “Bir daha buraya yuva yaparlar mı” sorusu mahalle halkının duyarlılığını ve üzüntüsünü ön plana çıkardı.















Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 19:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mete uyar
mete uyar - 10 yıl Önce

demek bizde de böyle örnek olaylar oluyormuş. duyarlı olan herkese teşekkürler. bravo demek lazım.

oğuz karahan
oğuz karahan - 10 yıl Önce

leylekleri kurtaran milli parklar ve aydem yetkililerine teşekkürler..

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472