banner488

Kocaoğul, "Aile milletin özüdür"

Çine Müftülüğü tarafından hazırlanan "Ailede Sevgi ve Samimiyet" konulu konferansa katılan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, "Aile milletin özüdür" dedi.

Kocaoğul,
banner496
Çine Müftülüğü tarafından hazırlanan "Ailede Sevgi ve Samimiyet" konulu konferansa katılan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, "Aile milletin özüdür" dedi.
Çine Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Cihan Altintaş, Çine Askerlik Daire Başkanı Başçavuş Cuma Ali Nacak, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Çine Müftüsü Feyyaz İdin, Çine İlçe Kütüphane Müdürü Şenay Hızır, Çine Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bakırcı, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Erkan Özkaya ile çok sayıda halk yer aldı.
Konferansta Şevketiye Mahallesi Cami Kayyım Müezzini Rıdvan Öztürk Kur'an Tilaveti okudu. Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, yaptığı konuşmada, "Aile çok önemli ve milletin özüdür. En küçük toplum bireyleri ailede oluşmaktadır. Aileyi ciddi olarak ele almamız gerekir. Çocuk kalp meyvesidir. Onun kokusu cennetin kokusundandır. Çocuklarınız aile içerisine serpiştirilmiş mercan taneleridir diyor Kur'an'da. Hz. İbrahim demiş ki, 'Allahım benim zürriyetimden tertemiz nesiller ihsan eyle.'
Evlilik insana sükunet aşılar ve sorumluluk Klasbahis kazandırır. Yavrusu olunca anne olan kadın o kadar şefkat dolar ki, ananın yavrusuna olan merhameti Cenabı Hakkın merhametinin dünyaya tecellisidir. Rahim Allah'ın 99 adından birisidir. Rahim demek, merhametlilerin en merhametlisi demektir. Anne vücudunda çocuğun oluştuğu yere rahim denir. Anadolu demek, anaların diyarı demektir. Erkek, kadının hatalarını örtmeli, kadın erkeğin hatalarını örtmelidir. Ahirette de eşinize muhtaç olacaksınız. Ailede huzur ancak sevgi, saygı ve samimiyetle olur" dedi.
Kocaoğul, ayrıca “ailede sevginin azalmasının belirtileri birbirinize karşı hitaplarınız ve sözlerinizdir” dedi.
Konferansta konuşan Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, "Aile, tarihin her dönemi ve yerinde temel yapı taşı haline gelmiştir. Aile toplumun kalbidir. Sevgi, saygı, şefkat fedakarlık ve birlik ocağıdır. Aile mesciddir, çocuk yuvasıdır. Nasıl ki binalar tuğlalardan meydana geliyorsa,toplum da ailelerden meydana gelir. Bir toplumu inceleyip tanımak için aileden başlamak kestirme yoldur. Aile milletin hücresidir. Hidrojenle oksijen birleştiği zaman su oluşur. Ailedeki eşlerde hidrojen ve oksijen gibidir. Yalnız olduklarında biri yakıcı, biri de yanıcıdır. Eşler ayrıldığı zaman bir eser kalmaz. Aile nikah ile kurulur. Maalesef gençlerimiz intihar ediyor ve eşler arasında güvensizlik gün geçtikçe artıyor. Bunu üstesinden gelmek için birbirlerini anlayışla,sevgiyle,muhabbetle karşılamaları gerekir. Ahlaksızlıklar değişik versiyonları önümüze geliyor. Büyükler saygı, küçükler de sevgiye hasret ediyor. Bunların sorumlusu İslam değildir. Biz birinin önderliğini, birinin rehberliğini unuttuk da ondandır" diye konuştu.
Programda konuşan Aydın Aile İrtişat ve Rehberlik Bürosu İl Koordinatörü Salih Aybey, “Ege'nin Türkiye'de en çok boşanmaların yaşandığı bölge olduğunu” söyledi. Ailenin fert ve toplum açısından önemi büyüktür diyen Aybey, "Tarihin ilk döneminden itibaren ailesiz hiç bir toplum var ola gelmemiştir. İnsanlık tarihinin ilk müessesesidir aile. Biyoloji için atom ne anlama geliyorsa toplumlar içinde aile toplumun kalbidir. Modernleşme sürecinde yaşadığımız sosyal, siyasi alandaki değişiklikler aile yapısında da değişmelere neden olmuş ve bu da bizim aleyhimize işlemiştir. Aile değerlerimiz zayıflamıştır. Türkiye genelinde 2013 yılında boşanma sayısı 125 bin civarında idi. Bu veriler ile aile yapımızın nerelere gittiğini görebiliriz" şeklinde konuştu.
Aybey daha sonra boşanma nedenleri olarak istatistikler ile yaptığı açıklamada “Boşanmaların genel olarak %24 ‘ü erkeğin olumsuz karakterinden, % 21’i aldatmadan, % 12’si şiddetten, % 10 eşlerin birbirinin yaşam şekline karışmasından ,% 9’u sevgi noksanlığı ve diğer nedenlerden kaynaklandığını” sözlerine ekledi. Daha sonra konuşmasına devam eden Aybey, “Evlilik dışı birlikteliklerin arttığını ve uyuşturucunun yaygınlaştığını görüyoruz. Aile İrtişat ve Rehberlik Büroları Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak kurulmuşlardır. Bu bürolarımız tüm sorunlarınızı anlatabileceğiniz ve size yol gösterecek olan manevi dostluk veren birimlerimizdir. Amacımız aile yapımızı korumaktır" diye konuştu.
Aybey konuşmasının sonunda Çine Müftülüğü'nde de Aile İrtişat ve Rehberlik Bürosu açıldığını hatırlatarak, yardım isteyen bütün Çinelileri sorunlarına yardımcı olabilmek için Aile İrtişat ve Rehberlik Bürosu'na davet etti.










Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 06:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472