banner488

Kocaman yürekli küçük işçiler

Bu çocuklar hem meslek öğreniyorlar hem de harçlıklarını çıkarıyorlar.

Kocaman yürekli küçük işçiler
banner269

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte öğrencilerin bir kısmı tatil yaparken bir kısmı sanayide kendi harçlıklarını kazanmanın peşinde. Türkiye genelinde 2013-2014 eğitim öğretim yılı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Ancak öğrencilerin bir kısmı boş zamanlarını tatil yaparak değil çalışarak geçirmeyi tercih ediyor. Bu vesile ile ailesine yük olmadan kendi harçlıklarını kazanıyorlar.

Çine sanayisin de soğuk demir işi yapan Ercan Kılınç yaptığı açıklamada” Artık sanayide çırak yetişmiyor. Bizler yetiştirecek çırak bulamıyoruz ancak okulların kapanmasıyla hem harçlıklarını çıkarmak için hem de meslek öğrenmek isteyen kardeşlerimiz yanımızda çalışıyor. Bu kardeşlerimiz yaz tatilini boş geçirmemek için çalışıyorlar. Bizler de onlara her konuda yardımcı olmak için yol gösteriyoruz. Onlarda bu mesleğin inceliklerini öğrenmek için çaba sarf ediyorlar. Bizler bu kardeşlerimiz ile gurur duyuyoruz” dedi.

Ayrıca sanayinin son durumu hakkında da bilgi veren Kılınç” Çine sanayisi şuanda bitmek üzere. Bizler sabahın erken saatlerinden akşama kadar demir dövüp alın teri döküyoruz. Ama peşin para alamadığımız için sıkıntılar yaşıyoruz. Şuanda sanayimiz de 30 tane demirci oldu, ben bütün arkadaşların birleşmesini ve birlikte hareket etmesini istiyorum. Meslek demek bundan 10 sene öncesine kadar altın bilezikti, ancak şimdi öyle bir durum yok” ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 18:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472