banner488

Kırsal Kesimde Kadınları Destekleme Semineri

Kırsal Kesimde Kadınları Destekleme Semineri
banner496

Kavşit Mahallesi’nde kırsal alanda kadının güçlendirilmesi ve kırsalda kadın girişimciliğinin desteklenmesi konulu seminer, çeşitli kurumların yetkililerinin katılımı ile yapıldı.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde, Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Çine Kavşit Mahalle Muhtarı Halil Çoban’ın yardımı ile Çine'nin Kavşit Mahallesinde yaşayan kadınlar aile ve toplum ilişkileri hakkında bilgilendirildi. Kırsal alanda yaşayan kadınların aile ve toplum ilişkilerindeki iletişimi güçlendirmek için gerçekleştirilen seminerde ayrıca kadınlara sağlık yönünden de bilgiler verilirken, farklı hastalıklar ve problemler hakkında da geniş bilgiler verildi.

Kavşit Mahallesi’nde yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen seminerde yetkililer, kadınların kalkınma sürecine katılımının hem ailelerin hem de ulusların ekonomileri için büyük öneme sahip olduğunu kırsalda kalkınmanın kadın ile başarılı olabileceğini vurguladılar. Kırsal alanlardaki kadınların karşılaştığı sorunların çözümü için Türkiye'de stratejiler geliştirildiğini ve politikalar oluşturulduğunu, yoksulluk, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, tarımsal üretim, girişimcilik, istihdam, doğal kaynakların kullanımı ve korunması gibi konularda çalışmaların yapıldığını söylendi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472