banner480

Karayolları yine bildiğini okuyor!

Çine’nin ulaşımını ve ekonomisini altüst eden Karayolları Genel Müdürlüğü, Çine’de halen daha bildiğini okuyor.

Karayolları yine bildiğini okuyor!
banner269

Geçtiği her il ve ilçede vatandaşın ve sürücülerin memnuniyetine neden olan duble yol çalışmaları Çine’de tam bir kaosa neden oldu, olmaya da devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü bu kez alakasız bir yerde üst geçit yapım çalışması başlattı.

Belediyenin, siyasilerin, sivil toplum kuruluşu örgütlerinin ve vatandaşların istek ve önerilerini dikkate almadan dediğim dedik bildiğim bildik tavır sergileyen yetkililer, Çine’den geçen duble yol çalışmaları çerçevesinde onlarca yanlışa imza attı.


Birçok köyün giriş-çıkış yolunu uzatan karayolları, Çine Menderes Bulvarı’ndan geçerken de mevcut şeritleri daraltarak yol müşterilerin araçlarıyla duraklamalarına engel olurken, Çineli Meşhur köftecilerin yakınlarında yolda kavşak veya cep bırakmayarak ekonomilerine darbe vurdu. En büyük gelirleri yaz aylarında yerli turistlerden elde eden onlarca esnafın gelirleri azaldı. Karayolları öte yandan da Çine Sanayi Sitesi’nin iki tane olan giriş çıkışının birini kapatarak sanayi esnafının da ekmeğiyle oynuyor.



Duble yol çalışmalarında ekonomi ve ulaşım bir yana Karayolları Genel Müdürlüğü ve yerel yönetim insan sağlığını ön plana çıkaracak tedbirlerde almadı. Önemli ve hareketli yol üzerinde bulunan 50 Yataklı Çine Devlet Hastanesi’nin acil servisi için giriş bırakılmadı. İnsan hayatı için saniyelerin dahi önemli olduğu bilindiği halde ambulansların hastaneye ulaşımı 3 Km uzatıldı.

Sırf iki benzin istasyonunu dikkate alarak yıllardır Çine’nin can damarı olan ve onlarca köyün ulaşımını sağlayan Alabanda Kavşağı gibi önemli bir kavşağı kapatan Karayolları,  Çine’nin İtalyan Köprüsü girişini de burada bulunan benzin istasyonundan 50 metre uzaklaştırabilmek için komik ve kaza riski büyük bir kavşak yaptı. Daha şimdiden maddi hazarlı kazalar meydana gelmeye başladı.

Çine Ak Parti yöneticilerinin ısrarlı baskıları üzerine Alabanda Kavşağı’nı açma sözü veren karayolları bu kez de garajın kavşağının kapanması şartını koşunca bunu uygulamakta mümkün olmadı. Ak Partili siyasilerin radikal önerileri de Belediye Meclisince kabul görmeyince Karayolu sendromu gündemden düşmeye başlamıştı.

Onca yanlışa rağmen hiç değilse Menderes Bulvarı’na yeterince sinyalizasyon, bir üst geçit ve Çaltı Köyü’ne alt geçit yapılması konusunda taleplerinden vazgeçmeyen Çine Ak Parti yöneticileri bu konuda olumlu sonuç aldılar.  Sinyalizasyon lambaları takıldı. Çaltı Köyü’ne araçlarında geçebileceği alt geçit yapımı bitmek üzere… Öte yandan bugünlerde Menderes Bulvarı’na bir adet üst geçit yapım çalışmaları da başlatıldı, temeli atıldı.

ALAKASIZ BİR YERE ÜST GEÇİT YAPILIYOR



Menderes Bulvarı’ndaki üst geçit Bahçelievler yapı kooperatifine varmadan, karşıdan karşıya geçişlerin pek olmadığı bir alana yapılıyor. Çünkü o alanda yeterince konut olmadığı gibi yaya trafiğini artıran ne bir resmi kurum nede ticarethaneler var!



Oysa üst biraz daha Çine’ye doğru yaklaştırılsaydı Muhsin Kalkan Ticaret  Lisesi öğrencileri de buradan faydalanabilir ve köprülerdeki sinyalizasyonlu kavşaktan hemen 200 metre sonra okul önüne konan trafik lambalarına gerek kalmazdı. Kısa mesafeden dolayı zaten sürücüleri yanıltan bu lambalar yüzünden çok sayıda kaza meydana gelmiştir.

Oysa üst geçit;

-Yayaların, karşıdan karşıya geçişlerin daha yoğun olduğu İtalyan Köprüsü ile Benzin istasyonu arasına konabilirdi.

-Alabanda Kavşağı ile Kır Kahvesi arasına konabilirdi.

-En önemlisi de yolun bir yarında Çine Lisesi, Devlet Hastanesi, M.E.Ünal Kız Meslek Lisesi, Çine Topçam Madran Suyu Fabrikası, yolun diğer yanında da Kapalı Spor Salonu, Şehir Stadyumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, 1 Nolu Sağlık Ocağı, Endüstri Meslek Lisesi ve Meşhur Köftecilerin yer aldığı Belediye Sosyal Tesisleri vardır. İşte üst geçit en çok buraya da uygun düşerdi.

Bütün bunlara rağmen şunu da unutmamak gerekir ki; yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçit yapılmadığı müddetçe hiçbir vatandaş nereye konursa konsun bunu kullanmayacaktır. Engelliler ve yaşlılar için büyük eziyet olacaktır. Bu tür üst geçitlerin tüm ülkede zorunlu olmadıkça ilgi gösterilmediğini basından ve televizyonlardan okuyup izlemiyor muyuz?

İçinizden bazıları onca yeri saydın en çok yaya geçişinin sağlandığı Garaj Kavşağını saymayı unuttun diye düşünebilirler.

Yok unutmadım!..

Birçoğunuzun bildiği gibi Bu kavşakta yıllar öncesinden Belediyenin yaptığı bir alt geçit var. Peki kullanan var mı? Tabi ki yok, varsa da birkaç öğrenci ve yaşlıdan öteye geçmez.

Alt geçidin bile itibar görmediği bir yerde, yazın 40-45 santigrat sıcaklığında kim üst geçidi kullanır gerisini siz karar verin.

Yürüyen merdiveni ve asansörü olmayan bir üst geçit asla çare olmayacaktır. İsterse bir değil on tane olsun.

Hal böyle iken bu bölgeye yapılan üst geçide, buraya harcanan paraya yazık olur.

Benim fikrim, vatandaşlarında talepleri göz önünde bulundurularak Çine’nin en uygun bir veya iki yerine Karayolları ve Belediye işbirliği ile yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçit yapılmasıdır. Ambulanslar için de biran önce acil giriş yolu oluşturulmalıdır. (Yılmaz SAĞLIK/Haber Yorum)


Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 10:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yıldırım Keskin
Yıldırım Keskin - 11 yıl Önce

sn. sağlık, umarım bir an önce sağlığına kavuşursun. zira bunca yıldır nelerle cebelleştiğini dışarıdan da olsa takip ediyorum. biraz yöresel konuşacağım ama çok evziniyorsun. çünkü seni dikkate alacak basirete sahip çine'de hiç bir öncü yok. hiçbir siyasi parti lideri ve hiçbir belediye başkanı seni tam manasıyla anlayamadı ve anlayamayacak. fakat şunu biliyorum son demlerini de o çine'de yaşıyor olsan da doğru bildiğinden asla vazgeçmeyeceksin. pekala vazgeçme ama şunu bil. senin evzilenmene kulak tıkamayacak sağduyulu adamlar ortaya çıkmadıkça o çine yerinde sayacaktır. o çine göç verecektir. o çine sömürülecektir. sen cühela takımıyla da yürürken birşeyler değişsin istedin. fakat hangi akil kadro seni tam manasıyla anlayabildi bunu bir düşün ve artık sağduyu zamanı. çine için neler artı olabilir ölç biç tart ve son kozlarını iyi oyna. osb'ye iyi odaklan. oraya bir seramik fabrikası şart. bu memleketin madenlerinden neler üretiliyor? istihdama katkın olsun. çineli göçmesin artık.

ilker ulu
ilker ulu - 11 yıl Önce

dünyanın her yerinde her hastanenin acil girişi kavşak vardır her halde malesef bizim hastanenin acil girişi yok vay bu memleketin haline duyan şaşırır her halde

gercek vatansever...
gercek vatansever... - 11 yıl Önce

ne kadar aptalca bir haber, keşke bulvarın içinde bir yere üst geçit yapılabilme imkanı var mı??? (fiziki olarak) diye sorsaydınız be sağlık kardeş....

çineli
çineli - 10 yıl Önce

valla şu yazıyı yazanı kutluyorum. o üst geçidi kullanan bir kişi görmedim. o kırmızı ışıkta da hiç bir zaman durmuyorum. çünkü durulacak yer değil. yaya yok. aynı zamanda çıkışa üst geçidi de güzel çine m de gördüm. yapan ne mantıkla yaptıysa.

efe korkmaz
efe korkmaz - 9 yıl Önce

karayollari müdürü cinede oturmuyordur onun icin isine gelmez
bu yetimlerin hakkina cal cavur yapiyorsa cenabi allah bir gün cezasina verir
egede yolmu var hizmet hic yok alooooo karadeniz sahil yoluna bakin bi bir kere cinenin imar memuru kimse onu döveceksin dar dar sokaklarya bunu 50 yil sonrasina hesap edeceksin ama malesef bizim imarimiz iki araba gecmiyor sokaktan güzelim cineye maffettiler
daha coooook bekleriz biz hizmet gelir bir gün güney doguya bakin karadenize bakin yollara egede ne yapildiki fakirin agzina bir parmak bal caliyorlar fakir yalansin dursun

Saliht09500
Saliht09500 - 9 yıl Önce

bizim cineliler daha halen uyusunlar daha kac ölü verecekler illa ucu birinemidegmesi lazim?bu hizli yolun merkezde ne isi var?niye cevreyolu yapilmiyor?tamam herkesin istegine gore yol yapilmaz ama merkezde alt ve gecitler yapilmasi lazim bilhassa alabanda kavsagi tam merkeze ulasim yeri cineli vatandaslar siviltoplum kuruluslari uyumayin kapatin ismakinalariyla yolu cara bulunana kadarbu memlekette kanun var birgün ucu size deger

SIRADAKİ HABER

banner472