banner488

Kan Ver Hayat Kurtar

Kan Ver Hayat Kurtar
banner496

Çine Belediyesi, Kan Grubu Veri Bankası, acil veya sürekli kan ihtiyacı olan kişiler ile kan vermeye gönüllü vatandaşlar arasındaki organizasyonu sağlayarak onlara destek oluyor. Sizler de oluşturulan kan bankası listesine katılarak birçok insanın hayatını kurtarabilirsiniz.

Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, isteyen herkesin Kan Grubu Veri Bankası listesine katılarak, hayat kurtarabileceğine dikkat çekti. Karabulut, yaptığı açıklamada bu uygulamayla en çok ihtiyaç duyulduğu anda çaresizlik ve panik yaşanmasının engellendiğini belirterek, ‘Kan Grubu Veri Bankası’nı kana ihtiyacı olan vatandaşımızla kan vermeye gönüllü olan vatandaşımızı buluşturma amacıyla hayata geçirdik. Bu kapsamda devam eden çalışmalarımızla kan grupları belediyemiz tarafından kayıt altına alınmaktadır. Bu kayıtlar kana ihtiyaç duyulduğunda değerlendirilmekte, kan vermek isteyen vatandaşımız kana ihtiyaç duyulan sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir” dedi.

Gönüllü vatandaşlarımızı bekliyoruz

"Bana ihtiyaç olmaz demeyin, gün gelir sana da ihtiyaç olur" felsefesiyle hareket eden Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, İsteyen herkesin Kan Grubu Veri Bankası listesine katılarak, hayat kurtarabileceğine dikkat çekti. Her insanın kendisi ya da bir yakını için mutlaka kana ihtiyacı olacağını belirten Karabulut, Çinelilerin Kan Grubu Veri Bankasına destek olmalarını beklediğini belirterek, “Kan Grubu Veri Bankası listesine dâhil olmak isteyen gönüllü vatandaşlarımızın kan grubunu ve iletişim bilgilerini belediyemiz Kan Grubu Veri Bankasına kaydediyoruz. Kan ihtiyacı belediyemize bildirildiğinde kendilerine yardımcı oluyoruz. Her yıl binlerce insanın, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğunda yerine konabilecek bir yedeğinin olmaması nedeniyle yaşam kurtaran kan ve ürünlerine bir gün siz de gereksinim duyabilirsiniz. Sizlerde Kan Grubu Veri Bankasına kayıt olarak çevrenizdeki insanlara yardımcı olabilirsiniz. Tüm vatandaşlarımızı kan gönüllüsü olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2019, 14:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472