banner488

İzmir Eczacı Odası’nda Kılıçlar Çekildi

İzmir Eczacı Hareketi’nin ilk hedefi ezber bozmak

İzmir Eczacı Odası’nda Kılıçlar Çekildi
banner496
 Türkiye Eczacılar Birliği’ne (TEB)  bağlı 3. Bölge İzmir Eczacı Odası'nda 19 - 20 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olan seçimli genel kurul öncesinde kılıçlar çekildi.

Barış Özgen’e Destek Giderek Artıyor

İzmir Eczacı Odası'nın 14 yıldır Başkanlığını yapan Tuncay Sayılkan’ın bir dönem daha görev yapmak istediği öğrenilirken, İzmir Eczacı Hareketi’nin adayı Barış Özgen’e ise verilen destek giderek artıyor. İzmir Eczacı Odası’nda ezber bozmayı hedefleyen ‘İzmir Eczacı Hareketi’nin ‘Barış Özgen’ ismi üzerinde birleşmesi genel kurulun çekişmeli geçeceğine bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Değişim Rüzgârları Esiyor

Yüzlerce İzmirli eczacının açık destek verdiği ‘İzmir Eczacı Hareketi’nin ‘Nitelikli Değişim’ sloganıyla yaptığı çıkış, genel kurul öncesinde sektörün tüm aktörlerine hareketlilik getirdi. İzmir kent Merkezi’nin yanı sıra ilçelerde de faaliyet gösteren çok sayıda eczacının da içinde yer aldığı; ‘İzmir Eczacı Hareketi’  değişim rüzgârları estiriyor. Liderliğini Ecz. Barış Özgen’in yaptığı ‘İzmir Eczacı Hareketi’nin bu iddialı çıkışı ve değişim için yaptığı son derece kararlı çalışmalar dikkat çekiyor.

Daha Fazla Seyirci Kalamayız

Genel Kurulu’nda yapılacak seçimlerin kaderini değiştireceği ön görülen harekete destek veren İzmirli eczacılar, 14 yıldır oturduğu koltuğu kimseye bırakmaya niyetli olmadığı görülen mevcut Başkan Tuncay Sayılkan’ın heyecanını kaybettiğini belirterek, değişimin artık kaçınılmaz olduğunu savunuyor. İzmir Eczacı Hareketi’nin kurgulanmış bir hareket olmadığını, mesleki olumsuzluklardan doğan şartların tüm paydaşların bir araya gelmesine zaruret oluşturduğunu dile getiren İzmirli eczacılar, “Mesleki sorunlarımızın çözüleceğine inancı tam, çözümsüzlüğü kabullenmeyen; mesleğini ve geleceğini kaderine terk etmemeye kararlı eczacılar olarak;  ‘İzmir Eczacı Hareketi’ adı altında bir araya geldik. Yönetim kademelerinde gerçekçi ve nitelikli bir değişim istemekle, sözde değişim istemek arasındaki keskin farkın, eczanelerimizi ve mesleğimizi yıllar içerisinde ne duruma getirdiğini hep birlikte tecrübe ettik. Ve artık formalitelerden bunalan eczacılar olarak, mesleğimiz adına kaybedecek tek bir dakikamızın bile olmadığının bilincinde,  eşsiz bir azimle,  tabanda gerçek bir dayanışma ve kenetlenme için, tüm yaratılmaya çalışılan ön yargılara rağmen, büyük bir heyecanla değişim için yola çıktık” diyerek, Eczacılık mesleğinin değersizleştirilmesi daha fazla seyirci kalmayacaklarını ifade ediyorlar.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 02:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472