banner488

“İleri gelenler Karpuzlu için bir araya gelmeli”

Karpuzlu İlçe Kaymakamlığına yaklaşık 4.5 ay önce atanan Kaymakam Arık, ilçedeki mevcut çalışmaları ve girişimlerinden bahsederek önemli değerlendirmeler ve açıklamalarda bulundu.

 “İleri gelenler Karpuzlu için bir araya gelmeli”
banner496
Açıklamalarında, ilçedeki bir takım mevcut sorunların çözümü noktasında ileri gelenlerin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Kaymakam Arık, “Karpuzlu için ne yapabiliriz bunu görüşmemiz lazım.” dedi.


Karpuzlu’yu merkez nüfusu küçük fakat 19 Köyü ile beraber 12 Bin nüfusa sahip olması bakımından büyük bir ilçe olarak tanımlayan Karpuzlu İlçe Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, “Karpuzlu ilçesi Anadolu’nun birçok ilçesinden köylerle beraber ele alındığında daha büyük. Karpuzlu Aydın’ın şirin bir ilçesi. Hani Evliya Çelebi Aydın için diyor ya, ’Dağlarından yağ ovalarından bal akar.’ İşte tam da böyle ilçe. 4.5 aydır ilçemizi tanımaya çalıştık. Bundan sonra daha verimli çalışmalara başlayacağız.” dedi.

“200 Ton kömür dağıttık”

Karpuzlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın çalışmalarından da bahseden Kaymakam Arık, “SYDV olarak 200 Ton kömür dağıttık ve akabinde 50 Ton daha talep ettik. Merkez’den gönderilen yardımları vatandaşlarımıza, muhtaç kişilere hakkaniyetle dağıtmaya çalışıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

“Köylerimizin acil sorunlarını çözmeye çalışıyoruz”

Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden Karpuzlu’nun 19 Köyü için göreve geldiği günden bu yana sürekli Karpuzlu İl Genel Meclisi üyelerinin ve KHGB Müdürü’nün de görüş ve önerilerini dikkate alarak, köylere nasıl hizmet edebiliriz, neler yapılmalı sorularına cevap bulabilmek için sürekli istişarelerde bulunduğunu vurgulayan Kaymakam Arık, “İl Özel İdareden gelen ödeneği en iyi şekilde değerlendirerek, tüm köylerimizin acil sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Eğitim bizim birinci önceliğimizdir”

Bu doğrultuda köylerin su depolarına önem verildiğini, suların içilebilir görünüme ve sağlıklı hale getirildiğini belirten Kaymakam Arık, “Okullarımızın da tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Eğitim, bizim birinci önceliğimiz, okul müdür ve öğretmenlerimizle daima iç içeyiz ve sürekli bilgi alışverişinde bulunuyoruz.” dedi.

Karpuzlu’ya İmam Hatip Ortaokulu ve Kapalı Spor Salonu yapılması için başvuruların yapıldığını belirten Kaymakam Arık, “Bunlar hayata geçecek. Anaokulumuzun ihalesi yapıldı. 2014-2015 yılında hizmet vermeye başlayacak.” şeklinde konuştu.

“Tarımdaki pazarlama sorununu elbirliğiyle aşacağız”

Karpuzlu’nun tarım açısından çok verimli bir ilçe olduğunu her türlü meyve, sebze, silajlık ve dane mısırdan, nar, incir, zeytin, yer ve çam fıstığına kadar her türlü ürününün yetişebildiği bereketli topraklara sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Arık, “İlçe tarım Müdürlüğü ve Karpuzlu Ziraat Odası ile beraber ilçemizin tarımdaki sıkıntılarından biri olan pazarlama sorununu elbirliği ile aşmaya çalışacağız. Tarım Müdürlüğü’den 4 arkadaşımız ile proje ekibi kurduk. Düzenli olarak bir araya gelip ilçemiz için faydalı projeleri hayata geçirmeye çalışacağız. Bereketli topraklarımızdan verim alanda en çok faydayı sağlayacak ürünleri çiftçilerimize tavsiye edip destekleyeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

“Organik Zeytin Üreticileri Birliği’ni desteklemeye hazırız”

Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği’nin çalışmalarına başarılı bir şekilde devam etmekte olduğunu ifade eden Kaymakam Arık, “Birliğimize her tür desteği vermeye hazırız. Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı ile tarımdaki sıkıntıların nasıl aşılabileceğine, neler yapılması gerektiği hususlarında sürekli istişare halindeyiz.” dedi.

“Aydın-Bodrum yolunun açılması lazım”

Turizm Betpas açısından Alinda Antik Kenti’nin tek dezavantajının ulaşım olduğunu söyleyen Kaymakam Arık, “Karpuzlumuzun içeride kalması bazı sıkıntılar doğuruyor. Fakat Milas bağlantı yoluna gittim inceledim. Umarım yerli ve yabancı turistlerimizin de sıklıklı kullanmasına imkan doğuracak olan Aydın-Bodrum arası ulaşımımız sağlanır. Böylelikle turizmin de canlanmasıyla hem esnafımız hem de Karpuzlumuz büyük faydalar görür. Ben bu yolun açılmasının ilçemize her türlü katkı sağlayacağına inanıyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Sosyal aktiviteleri geliştirmek istiyoruz”

Karpuzlu’nun sosyalleşebilmesi için türlü sosyal aktiviteler düzenlemesi noktasında girişimlerinin olduğunu ifade eden Kaymakam Artık, “Halı sahamız var ama düzenli değil. Belediye Başkanı ve ileri gelenlerle sosyal aktiviteleri geliştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda okullarımızda spor kulüpleri kurduk ve avcılar kulübü kurmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Meslek Yüksekokulu için girişimlerimiz olacak”

Şu an için kabuğunu ulaşımdan ötürü kıramamış Karpuzlu’nun Milas bağlantı yolu açıldıktan sonra elverişli şartların oluşmasına imkan hazırlayacağına değinen Kaymakam Artık, “Ancak mutlaka eğitime yönelik projeler de geliştirilmeli. Kaymakamlık olarak Meslek Yüksekokulu için girişimlerimiz olacak. Çok programlı lise için komisyon kurduk, anket çalışmaları yaparak bunu araştırıyoruz.” şeklinde konuştu.

“İleri gelenler bir araya gelmeli”

Karpuzlu’nun her yönüyle havası ve iklimiyle tarıma elverişli ve turizm potansiyeli olan gelişime çok müsait bir ilçe olduğunu ve fırsatlar değerlendirildiğinde verimli sonuçlar alınabileceğine kaydeden Kaymakam Artık, “Öncelikle ileri gelenler bir araya gelmeli. Karpuzlu için ne yapabiliriz bunu görüşmemiz lazım. Karpuzlu’nun gelişmesi için çalışan herkese Karpuzlu halkımızın destek çıkması lazım. Biz Kaymakamlık olarak kim çalışıyorsa arkasındayız. Karpuzlulu vatandaşlarımızın da arkasında olmasını bekliyoruz.” dedi.

“Köylerimizi belediyemize sorunsuz bir şekilde bırakacağız”

2013 yılı itibariyle Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne İl Özel İdare’nin yatırımlarının 4 milyona yakın olduğunu belirten Kaymakam Arık, “Çalışmalar halen devam ediyor. Yatırımlar göreve geldiğimin ilk haftası 580 Bin Tl’lik yatırımlarla başlanmıştı. Köylerimizin birinci kat asfalt ihalesi, okul tadilatı, köy içi parke döşenmesi, içme suyu depolarının onarımı bunların hepsi KGHB tarafından yaptırılıyor. Köylerimizi belediyemize sorunsuz bir şekilde bırakacağız.” şeklinde konuştu.

“Akçabaat Köyü’ndeki öğretmen sorunu çözüldü”

Akçabaat Köyü’ndeki öğretmen sorununun çözüldüğünü de belirten Kaymakam Arık, “Akçaabat Köyü’ne ulaşım bildiğiniz üzere sıkıntılı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir öğretmen görevlendirildi. Kendisi memur servisi ile Aydın’dan Karpuzlu’ya geliyor. Karpuzlu Merkez’den Akçaabat Köyü’ne ise Karpuzlu Belediyesi’nin tahsis ettiği bir araç, öğretmenimizi köy okuluna götürüyor. Şimdilik bu sorun bu haliyle çözülmüş durumda. Aslında en güzel çözüm taşımalı eğitim.” dedi.

Sözlerinin sonuna doğru Karpuzluların yeni yılını da kutlayan Kaymakam Arık, “Tüm Karpuzlulu halkımızın yeni yılını kutluyor, yeni yılın onlara mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyorum.” cümleleriyle konuşmasını noktaladı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 03:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472