banner488

İlçe Öğretmenleri, Öğretmenler Günü Birlikte Kutladı

İlçe Öğretmenleri, Öğretmenler Günü Birlikte Kutladı
banner269
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Hükümet Meydanı’nda a İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ’ın Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Öğleden sonra Öğretmenler Günü kutlama programı Çine Belediyesi Sosyal Tesisler Düğün Salonu’nda devam etti.

Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi'nin organize ettiği program, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Ardından öğrenciler, öğretmenlerine şiirler okudu. Öğretmenden oluşan Türk Sanat Müziği korosu öğretmenlere mini konser verdi. Çine Kaymakamı Özkan Demir, emekli olan öğretmenler Şükrü Özdemir, Zekeriya Cankurt, Arif Akbulut, Emine Güler Gökcen, Mustafa İz, Adviye Can ve Serdar Üyükuş'a çiçek takdim ederek öğretmenler gününü kutladı. Öğretmen konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince hediyeleri takdim edildi.

Öğretmen; hayatımıza girip, hayatımızdan hiç çıkmayandır

Öğretmenliğin, insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleği olduğunu belirten Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ  "Öğretmenler toplumların hem mazisidir, hem de maziyi öğreticidir. Milletimizin, devletimizin tarihini, kıymetini, ideallerini, değerlerini çocuklarımıza öğreten, onlara bilgileriyle ışık tutan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Öğretmen hayatımıza girip, hayatımızdan hiç çıkmayandır. Biz öğretmenler mum misali erisek de etrafına ışık tutan, yılmadan, yorulmadan, azimle, sabırla elimizdeki aydınlık meşaleyi ülkemizin dört bir yanına ulaştıran, vatan, millet, devlet, bayrak aşkıyla insan sevgisiyle, inanç ve imanla yüce bir vazifeyi yapan insanlarız. Bu doğru yolda önümüze çıkan tüm engelleri aşacağımıza, milli birliğimize ve beraberliğimize 15 Temmuz’da olduğu gibi her zaman sahip çıkacağımıza inancım sonsuzdur. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi, aramızda yakın zamanda ayrılan Hüseyin Özkan İlkokul öğretmenimiz Özcan Kösem’i saygı, şükran ve minnetle anarak ruhları şad olsun. Tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Kutlama programına, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Askerlik Şubesi Daire Başkanı Kıdemli Başçavuş Cumali Nacak, Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, Ak Parti Çine İlçe Teşkilat başkanı Mehmet Tosun, Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine Müftüsü Mehmet Atay, Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.





























 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2017, 00:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472