banner488

İlçe Genel Meclis Şubat ayı toplantısı yapıldı

İlçe Genel Meclis Şubat ayı toplantısı yapıldı
banner269

Çine İlçe Genel Meclisi 2021 yılının Şubat ayı Meclis Toplantısı, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında yapıldı.

Belediye Havuzlu Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda, 7 gündem maddesini görüşecek karara bağladı. Meclis gündeminde bulunan ilk madde de Plan ve Bütçe Komisyonundan havale edilen Meclis Üyeleri ve Komisyonların huzur hakları 150 TL olarak belirlendi. Gündemin ikinci maddesi; 06/10/2020 Tarih ve 47 Numaralı Meclis Kararı ile satışına karar verilen 8. Sıradaki taşınmazın sehven yanlış yazılan parsel numarasının değiştirilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Cezaevinin karşısındaki satış için düşündüğümüz bir yer vardı. Onu 15 yazacağımıza 14 yazmışız. Komisyon toplanacak, bir fiyat belirlenecek. 4 bin 800 metre kare alan bir yer. Satmayı düşünüyoruz. İstediğimiz şartlar oluşursa satmayı düşünüyoruz” dedi.

Gündem maddesinde, İller Bankasından teminat mektubu alınması, çeşitli yatırımlar için bankalardan kredi kullanılması ve araç satın alınması konusunda meclis üyelerine açıklama yapıldı. Maddeler oy birliği ile kabul edildi. Araç satın alınması konusunda bilgi veren Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, bir adet kazıcı yükleyici kepçe, bir adet lastikli ekskavatör, iki adet şaseli çöp toplama hizmetinde kullanılacak kamyon, bir adet cenaze aracı için panelvan, üç adet tek kabin kasalı kamyonet, bir adet çift kabin kasalı kamyonet ve bir adet zabıta için hizmet aracı alınacağını söyledi.

Çine Belediyesi bünyesine alınacak araçlarla ilgili Başkan Dinçer, “Belediyemizin bünyesine iki adet iş makinası, 2 adet kamyon, 6 adet hizmet aracı almayı düşünüyoruz. Toplamda 10 araç alınacağı ve 3 milyon lira civarında tutacak. Önceden kiralıyorduk. Kira ücretleri çok yükseldi. Bir de kiralık gelen araçlar arıza yapmaya başladı. Ayın bir haftası sanayiden çıkmıyor. Son dönemde kiralamak mantıklı olmamaya başladı. Kredi ile alsak 3 yılsonunda araçlar belediyemizin olacak. İlk önce İller Bankası’ndan kredi almak için uğraşacağız. Eğer İller Bankası kredi vermezse teminat mektubu alıp diğer özel bankalardan kredi almak için uğraşacağız. Krediyi bu araçları almak için kullanacağız” dedi.

Gündemin diğer maddesi; Mecliste, zemin kaplama cinsi, kazı ruhsat harcı ve keşif bedeli birim bedellerinin belirlenmesi konusunda açıklama yapan Fen İşleri Müdürü Ramazan Özhan, “İlk önce bu parayı Büyükşehir Belediyeleri topluyordu. 2020 yılının Aralık ayında yönetmelikte bir değişiklik yapıldı. İlçe belediyesinin sorumlu olduğu sokak ve caddelerde bu alınan paralar ilçe belediyesine aktarılacak. Bunun için ayrıca özel bir hesap açılması gerekiyor. Bu paralar burada toplanıp sadece yol yapım ve tamirat çalışmasında kullanılacak. Ayrıca bizim iznimizin dışında ruhsatsız olarak firma ve vatandaş kazı çalışması yaptığında bin 500 TL cezai işlem uygulanacaktır” şeklinde konuştu. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde; ASKİ tarafından tahsil edilen katı atık bedellerinden mükerrer olarak alınanların iptal edilmesi görüşüldü. Mükerrer alınan ücretlerin geri ödeneceğini belirten Başkan Dinçer, "Mahallelerde bazı şahıslara ait sulama da dahil olmak üzere iki tane abonelik var. Onların bazılarında hem kullanma ve hem de içme suyunda katı atık bedeli almışız. Bunları teke indireceğiz. Her yerde yok. Olan mahallelerde bu sorunu ortadan kaldıracağız. ASKİ bundan meclis kararı istiyor. Bu paralar geri iade edilecek” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Dinçer’e yazılı önerge

AK Parti Grup Sözcüsü Evren Aytepe, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e 7 sorudan oluşan yazılı önerge sunarak, yazılı olarak cevap verilmesi talebinde bulundu. Başkan Dinçer, 7 soruya önümüzdeki meclis toplantısında talep edildiği üzere yazılı olarak cevap vereceğini söyledi.

AK Parti Grup Sözcüsü Evren Aytepe'nin Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e sunmuş olduğu sorular ise şu şekilde: "2020 yılı içerisinde Çine Belediyesi arazi, tarla ve gayrimenkul toplam satışların tutarı nedir? Bu varlıklar kimlere satılmıştır? Mahalle, ada, parsel gibi detaylarının paylaşılmasını, 2020 yılı içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesine, Çine Belediyesi’nden ilçemizde ne kadar gelir elde etmiştir ve bu gelirin ne kadarı ilçemize yatırım olarak geri dönmüştür. ASKİ dahil detaylı bilgileri, 31 Mart 2019 seçimlerinden,2 yıl geçmesine rağmen söz verdiğiniz 45 projeden kaç tanesini yapabildiniz? İlçemiz için 2021 yılı içinde kuraklıkla mücadelede ne gibi adımlar planlıyorsunuz? ASKİ ile ortak bir çalışma var mıdır? Akçaova da meydanında gösterilen taşlar nerelere gönderildi? Aydın merkez ve Nazilli'de bulunan uzaktan eğitim desteği ve ücretsiz wi-fi alanları ile ilgili çalışmalarınız var mıdır? Ayrıca söz vermiş olduğunuz projeler içerisinde de mevcuttur. Belediyeden alacaklı olup ihale ile gayrimenkul alan şahıslar var mıdır, kaç kişiye toplam ne kadar satış gerçekleştirilmiştir?"

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472