banner488

İçişleri Bakanı Soylu, Çine’de İki Tören Gerçekleştirdi

İçişleri Bakanı Soylu, Çine’de İki Tören Gerçekleştirdi
banner269

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çine’de düzenlenen mitinge katıldı. Çoşkulu kalabalığı hitap eden Bakan Soylu, “Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz futbolculuktan geliyor. Önümüzdeki 4,5 yılda topu Erdoğan'a verin, Kılıçdaroğlu'nun kalesine topu 90'a çaksın” dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Çine’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meydan Taksi Durağında miting sonrasında Toplum Sağlık Merkezi açılış törenine katıldı. Açılışta tapu mağdurlarının sembolik tapuları dağıtımını gerçekleştirdi.

“Türkiye eski Türkiye değil”

Düzenlenen mitingde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, rahmetli Adnan Menderes'in memleketi Koçarlı’dan gelmekten büyük gurur duyduğunu belirterek, “Yalnız bir adada milletten uzaklaştırsalar da bu millet Rahmetli Adnan Menderes’i hiç bırakmadı. Mezarını gösterseler göstermeseler de Allah rahmetli Özal’dan da razı olsun aldı İstanbul’un en güzel yerine vatan caddesine mezarını getirdi. Bu gün O’nu idam edenlerin tarafına kimse bakmıyor ama, Allah’a şükürler olsun o mezar her gün dolup taşıyor. Bu milletin parçası, neferi olduğumuz için ne kadar onur duysak azdır. Hak yerini buluyor. Ne yaparlarsa yapsınlar O’na iftira attılar hiç birisi tutmadı. Bugün milletin kahramanı, ama O’na iftira atanların tarafına bakmadığı bir Türkiye tablosu var. Çok zor dönemlerden geçtik. “ Bakan’ın idamından ve rahmetli Namık Gedik’i O’da İç İşleri Bakanıydı ve Çineli idi. Haksızlık yapmışlardı. Bitti mi o haksızlar hayır. 1971 muhtıra yaptılar, 1980 darbe yaptılar, bir sağdan bir soldan asıyoruz dediler. 28 Şubatta darbe yaptılar. Bu milletin kutsallarına değerlerine el uzattılar. Bitmedi 27 Nisan’da ardından becere bilselerdi yapabileceklerdi. O hain Amerikan uşağı, Pensilvanya’daki şarlatanın Türkiye’yi başkalarına peşkeş çekmek için gerçekleştirdiği darbe 15 Temmuz darbesi. 7 Hazirandan sonra Doğu ve Güney Anadolu’yu yangın yerine döndürdüler. 2015’de bunlar HDP, PKK’nın siyasi kolu biraz oy aldı da şımardı, yaktılar, yıktılar. Camileri, evleri yaktılar. Yapmadıkları kalmadı. Irak’ın kuzeyinde bir devlet kurmak istediler. Eğer Tayyip Erdoğan olmasaydı Amerika tahrik etmiş, fişteklemişti. Avrupa arkasında durmuştu o devleti kuracaklardı. Ama Tayyip Erdoğan, İran ve Irak’la bir araya geldi. Bütün Dünya’ya şu mesajı verdi; ‘Ey Dünya bizim coğrafyamızda biz karar vermedikçe siz bu coğrafya da oyun kuramazsınız’ dedi. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da huzur var. Bu huzuru Allah'a şükür milletimiz sayesinde oluşturduk. Irak’ın kuzeyinde karacakları devletten Afrin’de kuracakları terör merkezine kadar bir koridor oluşturacaklar, o merkezine binlerce tırla silah yığınağı yapacaklar. Ardından bizim Ortadoğu’dan, güneyimizden bağımızı koparacaklar. Bizi kendi içimizde sıkışmış, kimseyle merhabası olmayan, tarihi, medeniyet ve bölge coğrafyamızdan bizi koparan bir Türkiye tablosunu gelecek nesillerimizin önüne bırakacaklar. Amerika Afrin’e giremezsiniz dedi bize değil mi? Girdik ne oldu Amerika bir şey yapabildi mi? Avcunu yaladı. PKK’yı da oradan kazıdık, terör yuvalarına da kazıdık attık bu kadar net. Bunları gerçekleştirdik. Türkiye eski Türkiye değil. Yıllardır kafamıza çaktılar sağcı solcu, alevi sünni, kürt Türk, Laik dindar, başı açık başı örtülü, terör, anarşi, yüzde 8 binlik gecelik faizler, IMF’nin önüne gidip diz çökmeler, yıllar görmedi bu ülkenin bu milletini bir kere sevincini kursağında bırakmadıkları dönem olamadı. Zengin, özgür, büyük, bağımsız bir Türkiye istemiyorlar. Kürsülerinde sözümüz Dünya’ya hüküm olarak geçsin diyen bir Türkiye istemiyorlar” dedi.

“50 yıldır ilk kez 4,5 yıldır seçim olmayan bir döneme giriyoruz”

Türkiye'nin seçimlerden sonra gaza basacağını ifade eden Bakan Soylu, “Büyümek isteyen bir ülke her 1,5 yılda bir sırtım, ya karnım seçime girer mi? Seçimi kaybettin istikrarsızlık. Kimse yatırım yapamıyor. Acaba ne olacak diye endişe ediyor. Zaten darbeleri üst üste getiriyorlar. 50 yıldır ilk kez dört buçuk yıldır seçim olmayan bir döneme giriyoruz. Biz bu coğrafyada özgür, güçlü, bağımsız, ayakları üzerinde duran bir Türkiye’yi inşallah milletimizin iradesiyle beraber ortaya koyacağız. Doğu ve Güneydoğu'da bir anne ve kızı istediği yerde istediği saatte güven içinde gezebiliyor. Orada herkes huzur içerisindedir. İnsanlarımız 24 saat bir yerden bir yere rahat içinde gidebiliyorlar. Bana kızıyorlar ben sert konuşuyormuşum. Kadının biri diyor ki ‘Ben sırtımı HDP'ye PKK'ya dayadım'. Ne söyleyeyim yani sırtını mı sıvazlayayım, dediğim şu sana dört tane duvar verdik, ister o duvara, ister bu duvara daya dedik. 13-14 yaşındaki kızları dağlara çıkarıp orada, hayvan Murat Karayılan'a, o hayvan Cemil Bayık'ın masasına meze yaparken, biz onların anneleri, babalarına ne anlatacağız. Şimdi bize nazire yaparcasına biz Doğu ve Güneydoğu'da buraları kapattınız ama, bizim kalbimize büyükşehirlere girerek belediye meclis üyesi atayarak, size bunun bedelini ödettireceğiz diyenlere sessiz mi kalalım. Allah nasip ederse ekonomide güçlü adımlar atacağız. Türkiye gaza basacak, yerli ve milli üreteceğiz. Allah nasip ederse terörün kökünü tamamen kazıyacağız. Sadece PKK'yı değil, DHKPC'yi de gereğini yerine getirdik. Eğer DHKPC'nin bu ülkede yöneticileri varsa, bu ülkede olanlar ya ölüdür, ya da tutukludur” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz”

Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını yaptıklarını kaydeden Bakan Soylu, “Eğer iki ay içerisinde bu uyuşturucu satıcılarını anasından doğduğuna pişman etmezsem, ben de insan değilim. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. Bir günde 7.2 ton esrar yakaladık. Avrupa'nın 18 ülkesinin bir yılda yakaladığından daha fazlasını yakaladık. 2018 yılında toplam yakaladığımız kokain miktarı iki ayda bir tonu aştı. 260 ton bonzai madde ele geçirdik. 941 kişinin uyuşturucudan öldüğü rakamını görünce Cumhurbaşkanımıza koştuk gittik. Burada büyük bir problem var. Bu bonzai denen uyuşturucu çocuklarımızı zehirliyor. Aileleri yok ediyor. Cumhurbaşkanımız gereğini yapın diyerek tam donanımlı talimat verdi. Uyuşturucu satışı yapan 57 bin kişiyi kodese gönderdik. 275 mafya örgütünü çökerttik, 10'u ulusal bazda” dedi.

"Kılıçdaroğlu fitne tohumları ekmeye çalışıyor”

Bakan Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun fitne tohumları ekmeye çalıştığını ileri sürerek, “Bu millet şiddetle yılmadı, 50 gramlık oy pusulası ile cevap verdi. Kılıçdaroğlu sadece yalancı olsa başımın üstüne koyacağım, ancak fitne tohumları ekmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz futbolculuktan geliyor. Önümüzdeki 4,5 yılda topu Erdoğan'a verin, Kılıçdaroğlu'nun kalesine topu 90'a çaksın. Amerika da, Avrupa da, herkes nasibini alsın” diye konuştu.

Konuşmasının devamında, Türkiye'yi güçten düşürmek isteyenlere, allak bullak etmek isteyenlere müsaade etmemelerini ifade eden Soylu, “Şurada seçimlere 20 gün var. Gidebildiğiniz bütün evlere gidin. Sizden güç, kuvvet, destek istiyoruz. Benden çok var, bize güç verin kuvvet verin. Ama bu vatan toprağından, bu ülkeden bir tane var. Sizden Aydın'da tüm belediyeleri kazanabilecek bir sonuç istiyoruz. Ne Çine ne de Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne Kılıçdaroğlu'nun ayağını zafer adımıyla içeriye attırmayın” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplum Sağlık Merkezi açılışını ve tapu dağıtımını gerçekleştirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, miting sonrasında Toplum Sağlık Merkezi açılış töreninde, “Çineli hemşerilerimize çok büyük bir fayda sağlayacak bir hizmetin hep birlikte açılış törenindeyiz. Bütün milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve kutluyorum. Çine ilçemizde toplam bin 600 metre kare kapalı alana sahip bu eseri hizmetinize sunuyoruz. 2 güzel işi bir törende kutluyoruz. Çine’deki tapu mağdurlarımızın meselesini çözümünü tatlıya bağlıyoruz. Vatandaşımızın mağduriyetini gidermek bizim için en önemli işlerden biri olduğunu biliyorsunuz. Mahallemizde tabu tescili ile ilgili bir süreç yaşadık. Allaha şükür bu meseleye de çözüm ürettik. Çine’de bu ayın içerisinde güzel bir Hükümet Konağı’nın temeli atacağız. Çine’ye her şey yakışır” dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Çine Protokol Üyeleri eşliğinde Toplum Sağlık Merkezi açılışını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2019, 11:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472