banner480

“Hijyen Eğitimi” Kuaförlerle başladı

8 saat kurs verilmesi hedeflenirken kurslara kuaförlerle start verildi

“Hijyen Eğitimi” Kuaförlerle başladı
banner269
Çine’de faaliyet gösteren esnaflara yönelik olarak, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı veÇine Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğiyle “Hijyen Eğitimi” kursu açıldı. 26 meslek gurubundan esnafa günde 8 saat kurs verilmesi hedeflenirken kurslara kuaförlerle start verildi ve kursun bitiminden sonra yapılacak olan sınavlarda başarı gösteren kursiyerlere kurs bitirme belgesi düzenlenecek törenle verilecek.
Çine Tarım İlçe Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi eğitmen Hakan Yıkılmaz kursla ilgili, “üç bakanlık arasındaimzalananprotokol gereğiÇine’deki Matadorbet “Hijyen Eğitimi” çerçevesinde tüm esnaflarımıza eğitim verilerek sertifikalandırma sürecine girdik ve eğitimlere başladık, Çine’mize bu alanda faydalı olacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar ise yaptığı açıklamada meslek gurupları içersinde en duyarlı meslek dalının kuaförler olduğuna vurgu yaparak, “26 meslek dalında “Hijyen Eğitimi” adı altında gıda maddesi satanlardan, manava, berbere, kahvecisinden, tostçuna kadar tüm arkadaşlarımızı kapsıyor. Tahminime göre bu kurslara çalışanlarda dahil olmak üzere 1500’ün üzerinde katılım bekliyoruz. Hocamla beraber 3 ay içinde baya zorlanacağız. Zorlanmamız şu esnafı buraya getirebilmek, yani köydeki esnafta katılacağı için biraz zorlanacağız ama amacımız zoru başarmak. Biz toplantılarımıza esnafımızı çağırıyoruz sorunlarını çözmek onlara elimizden geldiğince çare olabilmek için. Esnafımız “ölüyoruz, bitiyoruz biz başkanım” diyor, ama toplantılara çağırdığımızda 4 veya 5 kişi geliyor nasıl çare bulacağız, sorunları nasıl çözeceğiz beraber oturup konuşmayınca, zorlanmamız bu yüzden. Esnaf toplantılarımıza birinci sırada kuaförlerimiz çoğunluk sağlıyor ve çalışmalarımızdan iyi neticeler alıyoruz. Hepsine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Örnek olsun diğer esnaflarımıza diye kuaförlerden başladık kursa.Çünkü katılım ne kadar fazla olursa neticelerde o derece iyi olur düşüncesindeyim, bütün esnafımızın kurslara katılmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.



Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 23:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
HÜSEYİN KARAHAN
HÜSEYİN KARAHAN - 10 yıl Önce

hi̇jyen egi̇yi̇mi̇ di̇yorsunuzda ben ciraklik egi̇tmi̇ 90 yili mezunuyum sözde belgesi̇ olmayan hi̇cki̇mse calişamiyacakti nerde veri̇len sözler herkes i̇şi̇bi̇len bi̇lmeyen dükkan i̇şleti̇yor önceli̇kle bi̇zleri̇ sahi̇b cikin belgesi̇ olmayan calişmamali saygilarr

SIRADAKİ HABER

banner472