banner488

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var”

Aydın Eğitim-Birsen’in hafta sonu ADÜ Sosyal tesislerinde düzenlemiş oldukları genişletilmiş Divan Kurulu toplantısında konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini katılımcılara anlattı.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var”
banner496
 “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasının çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas aldığını söyleyen  Başer  sözlerine şöyle devam etti; “Bu proje; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, barınma, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemizdeki ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin katkı sağlamasını; böylece dünyada iyiliğin yayılmasını hedeflemektedir. “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına katılan sınıflarımız/okullarımız, destekledikleri yetim kardeşlerine her ay 100 TL gönderecektir. Her sınıf/okul, desteklediği yetim kardeşine ait bilgilere (çocuğun ismi, fotoğrafı, ülkesi, doğum tarihi, babasının vefat tarihi, annesinin sağ olup olmadığı, kardeş sayısı) sahip olacaktır. Yardımlar en az bir yıl (12 ay) olmak üzere düzenli olarak devam edecektir.

Neden Yetim Çocukları Destekliyoruz?

Bugün dünya üzerindeki siyasi ve sosyal gelişmelere bakıldığında, dünyanın insanlık için arzu edilen iyilik ikliminin bir hayli uzağında olduğu görülmektedir. Ortadoğu’dan Afrika’ya, Kafkasya’dan Balkanlar’a ve Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanında savaş, doğal afet, yoksulluk ve benzeri sebeplerle yaşanan mahrumiyetler nedeniyle 200 milyondan fazla çocuğun yetim kaldığı ve bu çocuklara her yıl 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun eklendiği kaydedilmektedir. İHH, bütün insanlığa emanet olan yetim çocukların geleceği için etkili ve planlı bir faaliyet takvimi yürütmenin gerekliliğinden yola çıkarak yetim destek çalışmalarını başlatmıştır. Devletlerin yetim ve kimsesiz çocuklarla ilgili ortaya koyduğu sosyal politikalar maalesef mevcut ihtiyaca cevap verememektedir. Yardıma muhtaç bu çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için daha güçlü, sürdürülebilir, kalıcı ve çözüm odaklı sosyal çalışmalar yapılması gerekmektedir. Zira hedef kitlesi sadece çocuk olan art niyetli yapılanmalar her gün binlerce çocuğu tehdit etmektedir. Her yıl 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satıldığı, 300.000 çocuğun cephelere sürüldüğü dünyamızda insanlığın kendilerini fark etmesini bekleyen milyonlarca yetim çocuk bulunmaktadır. İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu tüm insanlığa aittir.2015 - 2016 Eğitim - Öğretim döneminin başlaması ile birlikte yetimlerimize yeni kardeşler arıyoruz; öğrenci ve öğretmenlerimizi yetim kardeşlerinin elinden tutmaya çağırıyoruz. Sizler de her ay sınıfça topladığınız 100 TL ile Afrika’ya bir lokma, Asya’ya bir tebessüm, Balkanlar’a bir neşe, Kafkaslara bir nefes, Suriye’ye bir umut, Filistin’e bir ışık, Doğu Türkistan’ a uzanan bir el olabilirsiniz. Şimdiye kadar birlikte, yaklaşık 70.000 yetime sahip çıktık. Daha fazla yetimin elinden tutmaya var mısınız? şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 12:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472