banner488

Hemodiyaliz Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı

Hemodiyaliz Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı
banner269
Çine Devlet Hastanesi bünyesinde Hemodiyaliz Merkezi ve ayrıca Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü düzenlenen törenle hizmete açıldı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Çine'de ikinci kez hizmet açılışına katıldığını söyleyerek, Çine diğer ilçelere bir örnektir

Çine Devlet Hastanesi bünyesinde Hemodiyaliz Merkezi’nin yapılmasında büyük emeği geçen AK Parti MKYK üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Kaltun Madencilik A.Ş. tarafından bina inşasını yapılan, diyaliz hastalarına kaliteli, sağlıklı ve hijyenik ortamda hizmet vermek için Hemodiyaliz Merkezi’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire amirleri, siyasi parti başkanları, Tuncer ailesi ve davetliler katıldı. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş tarafından Münevver Tuncer'e Kaltun ailesi adına teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

Hedef; Hastalara Yüzde Yüz Hizmet

Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, diyaliz merkezinin 20 yatak kapasiteli, yapım maliyetinin 1 milyon lira olduğunu ve tamamının Kaltun ailesi tarafından karşılandığını belirtti. Çine ve Karpuzlu'da 100 diyaliz hastası bulunduğunu ve merkezin tüm hastalara hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduğuna değinen Tetik, “ Yeni hizmet binasında 460 metre kare alanla yaklaşık 4 buçuk katına ulaşmıştır. Hastane kapasitemiz en fazla 35 civarındayken, şu anda 50 hastaya ulaşırken, yeni binamızda 120 hastaya hizmet verebilir konuma geldik. Sadece alan olarak büyümedik. Hedefimiz Çine’den, Karpuzlu’dan Aydın’a giden tüm hastalarımızın tamamına burada hizmet vermektir. Devlet ve özel teşebbüsün el ele birlikte Çine'mize kazandırdığı bu hizmet Aydın ve tüm ülkemizde sağlık sektöründeki hizmet kalitesinin hayalin ötesine geçtiğinin açık tezahürüdür. Sağlıkta memnuniyet oranları yüzde 80 civarlarına yükselmiştir. Sayın Bakanımızın ifade ettiği gibi hedefimiz yüzde yüzdür. Son iki yılda Kardiyoloji uzmanı atanmasıyla Eforlu EKG ve EKO kardiyografi hizmeti vermeye başladık. Kalp hastalıkları tanı tedavi ve izlenimde sevk ihtiyacımız anjio haricinde ortadan kalktı. Gözde katarakt ameliyatlarına başladık. Lazer cihazı aldık ve göz içi kanamalarına müdahale edebiliyoruz. Tomografi cihazı ile görüntüleme ileri tetkiklerimizi yapabiliyoruz. Ultrason ve tomografide günü birlik çekim ve raporlama hizmeti veriyoruz. Tüm odalardaki manuel yataklarımız motorlu yatağa dönüştürüldü. 17 branş hekimi ile hizmet vermeye başlayınca Aydın merkeze özellikle poliklinik sevklerini azalttık. Benzer yenileme ve geliştirme çalışmalarımız devam edecektir. Desteklerini esirgemeyen diyaliz protokolü aşamasından yapım sürecinin tamamlanmasına kadar gösterdiği yakın ilgi ve emeklerinden olumlu katkılarından dolayı vekilimiz Mustafa Savaş'a, hemodiyaliz binasının yapımını üstlenen ve bu hizmeti ilçemize kazandıran Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, ikinci başkanı Kamil Tuncer ve tüm aile üyelerine ilgilerinden dolayı, başından beri aynı heyecanı hisseden ve hissettiren sayın Kaymakamım Özkan Demir’e ve Başkanımız Dr. Selma Özcan’a teşekkür ediyorum. Yeni merkezimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Diyaliz Hastaları Memnun

Çine Devlet Hastanesi’nde 5 senedir diyaliz hastası olan Bülent Tavukçu eski diyaliz merkezinin çok küçük olduğunu yeni diyaliz merkezinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Geçmişte ayağı kesik gözleri görmeyen diyaliz hastası rahmetli abisinin tedavi için Aydın’a gidip gelmesinde çekmiş oldukları sıkıntıları anlatan Tavukçu, devletin kendilerine tahsis ettiği servisler sayesinde çilelerinin son bulduğunu belirtirken, yeni diyaliz merkezi için taş taş üstüne koyan herkesten Allah razı olsun diyerek teşekkür etti.

Kaltun, Çine’de Hizmete Devam

Kaltun gurubu olarak konuşmasını gerçekleştiren Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, merhum babası Mehmet Tuncer'in kendilerine hep, 'buradan kazanıyorsunuz buraya yatırım yapın, Çine halkına hizmet edin' diyerek öğüt verdiğini hatırlattı. Kaltun ailesi olarak bugüne kadar ilçeye birçok eser inşa ettiklerini belirten Tuncer, hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.

Savaş, 2 Müjde ile Geldi

AK Parti MKYK üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, ilçeye hayırlı hizmetin yapılmasında katkı sağlayan Tuncer ailesine teşekkürlerini iletirken, "Sağlık konusunda 2002'den bu yana önemli işler yaptık. Sağlık anlamında hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforu haline geldi. Avrupa'dan tedavi olmak için ülkemize yabancılar geliyor. Kaliteyi daha da artıracağız. Bizim insanımız her şeyin en güzeline layık. Hastanemizin bahçesinde yıkılan binanın yerine bir yıldan kısa bir süre içerisinde 3 buçuk trilyonluk Toplum Sağlığı Merkezi’nin temelini yakında atacağız. Bir yıl gibi kısa süre içerisinde hizmete kavuşturacağız. 2018 yılı yatırım programı içerisinde Çine’mize 100 yataklı Yeni Hastane projemiz yer alıyor.

“Yatırımlarınızı Ertelemeyin, Devam Edin”

2018 yılı Bütçesini kabul ettiklerini belirten Savaş, “Yeni bütçemiz yatırımlara yol veriyor. 2017 yılı 75 milyar olan yatırım bütçemiz, 85 milyara çıktı ve yeni yatırım yapacağız. Ülkemize, Aydınımıza ve Çine’mize çok yeni hizmetler kazandıracağız. Bu bütçemiz ile ilgili mecliste ana muhalefet hep şunu söyledi. 'Faiz bütçesi.' Bütçemiz, yatırım, hizmet ve istihdama imkan veren bir bütçe. 2002 yılında devletin topladığı yüz liranın 86 lirası faize giderken şimdi 2018 yılında 763 milyarlık bütçenin sadece toplanan 100 liranın 11 lirası faize gidecek. Biz yatırımları bu sayede yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca '15 yılda Aydın'a AK Parti bir çivi dahi çakmadı' diyorlar. 15 yılda AK Parti 18 milyarlık yatırım yapmış. Aydın’a yılda bir milyardan daha fazla yatırım yapmış. Adnan Menderes Barajı'nı yapmış maliyet fiyatı 2 milyar 250 milyon, 150 yıllık rüyayı gerçekleştirmiş. İkizdere Barajı'nı, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni, Kuşadası Devlet Hastanesi'ni, Karacasu Barajı’nı, onlarca gölet ve baraj yapmış yapmaya da devam ediyor. Önümüzdeki 2018 yılında da Aydın-Denizli otoyolunu, şehir hastanesini ve Adliye Sarayı temelini atacağız. Hepimize hayırlı olsun. Geçen sene mecliste, ‘2017 çok kötü olacak batacağız, çıkacağız’ diye karamsar tablo çiziliyordu. 2017 yılında üçüncü çeyrekte 11. 1 büyüdük. Üç çeyreğin toplamı 7.4 dünya rekoru kırdık ve kırmaya devam edeceğiz. 2018 Allah’ın izniyle 2017’den daha iyi olacak. Girişimci ve yatırımcı arkadaşlara hiçbir şekilde yatırımınızı ertelemeyin. Yatırımlarınıza devam edin, kazanın” diye konuştu.

“Doğalgaz Sözümüzü Tuttuk, Sıra Diğer Yatırımlarımızda”

Savaş, “2 yıl sonra Çine'yi tanıyamayacaksınız. Yüz yataklı hastane temelini atacağız. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşımızın en büyük talebi doğalgazdı, sözümüzü tuttuk ve getirdik. Önümüzdeki sene yılsonuna kadar 3 bin 500 hane doğalgaz kullanmaya başlayacak. Ben bu topraklarda doğdum büyüdüm, benim buraya hizmet getirmem boynumun borcu. Bu nefes bu canda olduğu sürece Çine’ye hizmet etmeye devam edeceğim. Hükümet Konağımızın da yakında temeli atılacak. Fen Lisesi ile ilgili olarak Sayın Bakanımızdan söz aldım 2018 yılında inşallah burada açılacak. Yüksekokulumuzda ilave bölümler açmaya devam edeceğiz. TOKİ talepleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

"Çine’yi Diğer İlçeler Örnek Almalı”

Çine'de ikinci kez hizmet açılışına katıldığını belirten Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "Sağlık sıhhat her şeyden önemli. Sağlık alanında gelinen nokta çok güzel özetlendi. Sağlıkta dünyaya emsal teşkil edecek duruma geldik. Ben ikinci kez tesis açılışına geliyorum Çine'de. Her iki açılışta da Çineli hemşerilerimizin katkıları ile yapılan tesisleri açılışına geliyoruz. Münevver Tuncer Hanımefendi başta olmak üzere Kaltun ailesine şükranlarımı sunuyorum. Burada kazandığını buraya sarf ederek, sosyal katkılar sağlayarak vatandaşa hizmet sunma konusunun diğer ilçelere örnek olmasını diliyorum. İnşallah diğer ilçelerimizde de buna benzer tesisler hizmete açılarak, Aydın ilimiz daha iyi noktaya gelecek. Çine’ye hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Açıldı

Diyaliz Merkezi'nin açılış töreninin ardından protokol, Çine Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün de açılışını gerçekleştirdi. Müdürlük yetkilileri, protokol üyelerine hizmetler hakkında bilgiler verdi. 








































Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472