banner488

Gaziler Günü, Çine'de Kutlandı

Gaziler Günü, Çine'de  Kutlandı
banner496

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazilik unvanı verilmesi sebebiyle her yıl 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü nedeniyle Çine’de tören düzenlendi.

Çine Hükümet Meydanında gerçekleşen tören Çine Kaymakamı ve Çine Belediye Başkanı’nın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Muammer Bayrak yaptı. Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Törene, İlçe Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer,  Çine ilçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, Çine Bölge Trafik İstasyon Amiri Başkomiser Erol Evcil, Çine Garnizon komutanı Cuma Ali Nacak, Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Çineli gaziler katıldı.

Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Muammer Bayrak konuşmasında; “Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli karakterimizde olan bu duyguların Türk ulusu için vazgeçilmez bir önemi vardır. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nda yaşamıştır. Ya istiklal, ya ölüm demiştir. Trük tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Türk ulusu için şehitler nurlanmış ve gaziler onurlanmış şahıslar demektir. Bunların en başında da Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Ulusal Önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir. 19 Eylül diğer bir deyimle Kahramanlık Günü olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız. Dış düşmanlara ve onların içteki iş birlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve gazi olmuş tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, onlara saygı ve selamlarımızı sunuyoruz” dedi.





















Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 01:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472