banner480

Eysim Mineral ile Öz Maden-İş Sendikası sözleşme imzaladı

Eysim Mineral ile Öz Maden-İş Sendikası sözleşme imzaladı
banner269
Eysim Mineral Madencilik Şirketi, Aydın ve Çine Bölgesi’nde bir ilke daha imza atarak şirkette çalışan işçilerinin sendikası ile sözleşme imzaladı.

Eysim Mineral Madencilik Şirketi ile Öz Maden İş Maden İşçileri Sendikası, 2017-2019 tarihleri arası çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Şirkette çalışan işçiler Öz Maden İş Sendikasına üye oldukları günden itibaren Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir ile yapılan toplu sözleşme görüşmeleri kısa sürede sonuçlandı.

İşyerinde, sendika-işveren çekişmesinden çok, çalışanların emeklerinin karşılığının verilmesi adına birlikte çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Öz Maden İş Sendika Genel Başkanı Ahmet Arslan, “Öz Maden İş Sendikası işverenle işçi arasında güzel bir köprü olmuştur. Çalışan işçilerimize sosyal, maddi ve manevi olarak bir nebze faydalı olabildiysek ne mutlu. İşvereninde işçisini ve iş yerini düşünerek iyi bir hak verdiğini ve işçilerimizin de bu haklara sahip olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Sözleşme 3 yıllık bir süreyi kapsıyor,  birinci yıl 2017 net askeri ücrete ilaveten yüzde 17 ile yüzde 30 arasında ücret zammı alınmış olup, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye yardımı ve diğer sosyal haklar konusunda kazanım sağladık. Öz Maden İş Sendikası’nın yapısında, istişare ile görüşülerek, konuşularak çok şeylerin güzel olacağının göstergesidir. Bizim toplu sözleşmelerimiz gürültüsüz, kavgasız, iyi niyet çerçevesinde alınabilir en iyi zammın alınması adına mücadele verdiğimize inanıyoruz. Eysim Mineral Madencilik Şirketi’nde yaptığımız toplu sözleşme çalışan mesai arkadaşlarımıza ve Muhammet Demir’e hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aydın- Çine Bölgemize hayırlı olmasını bu iş yerimizin üremesine, büyümesine, sendikanın da aynı şekilde burada başlangıç olup diğer iş yerlerinin de sendikalaşmanın ne kadar iyi olduğunu anlatmak bakımından öncü olmasını diliyorum” dedi.

Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, derdi evine helal rızık götürmek isteyen işçiyle, derdi yine helal rızık götürmek isteyen işverenin birlikte aldığı bir karar olduğunu söyledi. Demir, “Dolayısıyla bizim sendikadan, işçiden, işçinin üretimden gelen gücünü kullanmaktan anladığımız, genelde maalesef yıllardır ülkemizde bu gücü derdi ekmek olmaktan ziyade, derdi devletle, milletle mücadele etmek şeklinde olan sendikalar şeklinde olmuştur. 1980 sonrası da bazı sendikalar tamamen şahsi menfaat üzerine ne temin edebiliriz şeklinde bir sendikal düşünce yapısı oluşmuştur. İşçinin bu anayasal hakkı olan, üretimden gelen gücü kullandığı bu hakkı da doğru niyetle, iyi niyetle, amacı bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olan işçilerle her zaman için tabi ki sendikalarla da anlaşmamak gibi bir düşünce olamaz. Burada hepimiz üretimden gelen gücü kullanmak, evimize helal rızık götürmek, ülke ekonomisine bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla elbirliği ile ortak menfaatte buluştuk. Hayırlı uğurlu olsun hepimize” ifadelerini kullandı.

Eysim Mineral Madencilik Şirketi’nde düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine Öz Maden İş Sendika Genel Başkanı Ahmet Arslan, Genel Sekreter Mustafa Kıra, Denetim Kurul Başkanı Ramazan Yıldız, sendika yetkilileri fabrika yöneticileri ve işçiler katıldı. İmza töreni, tarafların toplu iş sözleşmesini imzalamasının ardından, işveren, işçiler ve sendika yetkililerine şirket bahçesinde mangal ziyafeti verildi.













Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 15:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472