banner488

Evciler Halkı 10 Gündür Susuzluk Çekiyor

Evciler Halkı 10 Gündür Susuzluk Çekiyor
banner496
Evciler Mahallesi’nin suyunu karşılayan su kuyusunun çökmesi nedeniyle Evciler Mahallesi sakinleri, 10 gündür su sıkıntısı yaşıyor. Bölgede yaşanan susuzluk, mahallede yaşayan vatandaşları isyan noktasına getirdi.

2 bin 600 nüfuslu Çine Evciler Mahallesi’nde bin 800 abonesi yaklaşık 10 gündür su sıkıntısı çekiyor. Mahallenin suyunu karşılayan su kuyusunun çökmesiyle vatandaşlar hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Mahalle sakinleri yaklaşık 10 gündür susuz kaldıklarını belirterek, yetkililere başvurduklarını, ancak ASKİ’nin çöken su kuyusuna tankerlerle su taşıdıklarını bunun mahalleye bir faydasının olmadığını söylediler. Vatandaşlar, günlerdir suya hasret kaldıklarını, banyo, tuvalet ve diğer temizlik ihtiyaçlarını Çine Belediyesi’nin su tankerleri ile dağıttığı suyla giderdiklerini söyledi.

Mahalledeki yaşanan su soru ile ilgilenen Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, “Vatandaşların su probleminin giderilmesi için çalışma başlattık. Su problemi yaşayan vatandaşlarımız için itfaiye aracı ile bahçe ve damlardaki havuzlara su doldurduk. Bu gibi talepler doğrultusunda su problemi çözülene kadar su takviyesi yapmaya devam edeceğiz. İtfaiye aracının giremediği yerlerde de su tankerleri koyarak sorunu gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Çine Evciler Mahalle Muhtarı Hidayet Şahin, ASKİ ekiplerinin tarafından Evciler Mahallesine yeni bir kuyuyu sondajla açma çalışmaları tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Şahin, “ASKİ ekipleri kuyumuzun çökmesiyle birlikte yeni bir kuyu için sondaj açma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Mahallemizin su ihtiyacını karşılayacağız, birinci sınıf bir kuyuya kavuşacağız. Mahallemizdeki su sorununu Çine Belediyesi su tankerleri ile karşılamaya çalışıyor, halkım adına teşekkür ederim” dedi.









Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472