banner488

Esnaf Odası Başkanlığından esnafa uyarı

Esnaf Odası Başkanlığından esnafa uyarı
banner269

Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, vaka sayılarının artışı ile son yayınlanan genelgeyle ilgili olarak Çine esnafını uyardı.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Kısmi Kapanma" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre kısmi kapanmanın ayrıntıları açıklandı. Genelgede, mutasyona uğrayan Covid-19 virüsünün dünya genelinde hastalığın yayılımını artırdığı, Türkiye'de de özellikle İngiltere varyantı sebebiyle günlük vaka, yoğun bakım ve entübe hasta sayılarında hızlı bir artış yaşandığı ifade edildi.

14 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 19.00'dan itibaren ülke genelini kapsayacak şekilde iki haftalık kısmi kapanmaya yönelik alınan tedbirleri ile ilgili Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, vaka sayılarında artış izlendiğini ve tüm vatandaşların maske, mesafe ve hijyen konularında daha dikkatli olunması gerektiğini değindi.

Yayımlanan genelge ile 16-17 Mayıs’a kadar geçici ara;

14 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 19.00‘dan itibaren 16 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00'e kadar yeme-içme yerleri (restoran, (lokanta, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yerler) işyerlerinin iç veya dış alanlarında masada müşteri kabul edemeyecek. Bu süre içerisinde yeme-içme yerleri hafta içi günlerde 07.00- 19.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, saat 19 00'dan sahur vaktine kadar sadece paket servis, Cumartesi ve Pazar günleri ise sabah 10.00’dan sahur vaktine kadar paket servisi şeklinde faaliyet gösterebilecek,

Aşağıda belirtilen işyerlerinin faaliyetlerine, 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici olarak ara verilecektir.

Halısaha, Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, Internet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu gibi yerler kapalı olacaktır.

Çay ocakları ise masa, sandalye-taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebilecek, Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin (istisna getirilen(er hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07 00-18 00 saatleri arası olarak hizmet verebilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472