banner488

Ertelenen Oğlak ve Çoban Şenliği'nin tarihi belli oldu

Çine'de 5.Geleneksek Oğlak ve Çoban Şenliği 18 Mayıs 2014 Pazar günü Çine Kavşit Mahallesi’nde yapılacak.

Ertelenen Oğlak ve Çoban Şenliği'nin tarihi belli oldu
banner269
Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edilen şenliğin 18 Mayıs 2014 Pazar günü Kavşit Mahallemizde yapacağız” dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çine Meslek Yüksek Okulu, Çine Belediyesi ve Çine Gelişim Vakfı tarafından düzenlenen “5.Oğlak ve Çoban Şenliği”nin havanın yağışlı olmaması kaydıyla Jokerbet 18 Mayıs 2014 Pazar günü gerçekleşecek.
Oğlak ve Çoban Şenliği; çobanlık mesleğinin öneminin hatırlatılması, Anadolu kültüründe keçinin yerinin vurgulanması, keçi yetiştiriciliğinin içinde bulunduğu sorunlara dikkat çekilmesi amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi tarafından yürütülen “Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesinin” tanıtılması ve projenin yürütüldüğü mahallelerde yetiştiricilerin onurlandırılması amacıyla yapılıyor.
Projede kapsamında üretilen damızlık teke ve keçilerin geçişi ve tanıtımıyla başlayacak şenlik, “En Güzel Oğlak” yarışmasıyla devam edecek, çoban türküleri, kaval dinletisi, halk oyunları gösterilerinin yanında sürpriz sanatçılarında sahne alacağı şenlik, Ayna Grubu ve Ankaralı Ayşe konseriyle sona erecek.



Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 12:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472