banner488

Engelsiz Yaşam Park’ı Projesi son aşamada

Engelsiz Yaşam Park’ı Projesi son aşamada
banner269
Çine Belediyesi tarafından Yeni Fen İşleri Hizmet Binası yanındaki alanda Engelsiz Yaşam Park’ı projesinde inşaat ve park düzenleme çalışmaları sona yaklaşıldı.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Nisan ayı içerisinde temelini attıkları Engelsiz Yaşam Park alanının hızla ilerlediğini söyledi. Park alanı tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Dinçer, "Bildiğiniz üzere biz engellilerimizin her zaman yanında olduk ve onların da bir birey olduğunu hiçbir zaman unutmadık. Bu projemizi de onların yaşamlarını kolaylaştırma adına gerçekleştirmek üzereyiz" dedi.

Engelsiz Yaşam Parkı hakkında bilgi veren Başkan Dinçer, “Engelsiz Yaşam Parkı 2 dönümlük alandan oluşuyor. 350 metrekarelik alanda hem engelli hem engelsiz çocuklar için fitnees çocuk oyun gurupları, salıncak ve tahterevalli oyun alanı içerisinde mevcut, 350 metrekarelik kauçuk kaplama yapıldı. Yollar engelli çocuklar için özellikle düz beton kaplandı ve geniş yapıldı. Yaklaşık 1 dönümlük yere hazır rulo çim döşeniyor. Çevresini çitlerle çevirdik. Alana dikilen ağaçlar palmiye, oya ağacı kullanıldı. Çiçekleri Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden kendi yetiştirdiğimiz çiçeklerden petunya, ortanca kullandık. Bir yıl önce engelli çocuklar için bizden uygun bir yer istemiştiler, parkın içerisinde onlara uygun bir yer olarak 300 metrekarelik bir kapalı alanda oluşturduk. Burada kendileri ne yapmak istiyorlarsa, nasıl kullanmak isterlerse, nasıl değerlendirmek isterlerse burayı biz onlara tahsis edeceğiz” diye konuştu.







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472