banner488

Engelliler Derneği, hem eğlendi hem eğlendirdi

Çine Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Dünya Engelliler Günü nedeniyle kutlama programı düzenledi.

Engelliler Derneği, hem eğlendi hem eğlendirdi
banner269
Pandomim gösterilerinin sunulup, 'Köy Düğünü' adlı tiyatronun sahnelendiği ve otizm engelli Çineli gencin 40 yıllık efelere taş çıkartırcasına oynadığı harmandal gösterisi programa damgasını vurdu.

Çine Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına, Çine İlçe Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, Ak Parti Çine Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Türkoğlu, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

Programda konuşan Çine Engelliler Derneği Başkan Yardımcı Necip Gülten, Derneğin faaliyetlerini anlattıktan sonra, etkinliklerini destekleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, ’Biz bu derneği engellilerin yaşadığı birçok engeli aşmak için kurduk. 7 yıldır türlü kurslarla engellilerimizi eğitiyor ve topluma ve kendilerine faydalı olmaya yönlendiriyoruz. Çine'de asansörlü bir bina bile yok denecek kadar az, engellilerimiz bu ve buna benzer konularda sıkıntı çekmekteler.” şeklinde konuşarak yetkililerden çözüm Betsmove istedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kaymakam Demir, “Devletin ve mahalli yönetimlerimizin evrensel ölçülerde engellileri sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile daha da ileriye taşınacak ve daha da yaşanabilir çevrelerin, yaşam alanlarının oluşmasını sağlayacak ve çağdaş boyutlara ulaşacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kutlama çerçevesinde Özay Öztürk ve Gökhan Uğurlu’nun sahnelediği pandomim gösterileri izleyicileri bir hayli güldürdü. ‘Köy Düğünü’ adlı dernek üyelerince sahnelenen tiyatro oyunu ise büyük beğeni topladı.  

Öte yandan kutlama programı boyunca, işitme engelliler için işaret dili kursu da veren, Akçaova Ortaokulu Resim Öğretmeni Burak Seven, sahnede işitme engellilere programda konuşulan metini işaret dili ile aktardı.

Yaklaşık 1.5 saat süren program sonunda tüm katılımcılara teşekkür eden Dernek Başkan Yardımcısı Necip Gülten ve dernek üyeleri, Kaymakam Demir ile Belediye Başkanı Dinçer ve beraberindeki protokol heyetiyle fotoğraf çektirdiler.(Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 17:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
NECİP GÜLTEN
NECİP GÜLTEN - 10 yıl Önce

murat kardeşim haberin için çok teşekkür ederim.katkısı olan herkese teşekkür ederim.sahne yönetmenimiz alp özerdem hocama işaret dili öğretmenimiz burak seven hocama oyunculara ,gelen misafirlerimize bizim bu günümüzde yalnız bırakmayan yerel basınımıza da candan teşekkür ederim başarılarının devamını dilerim.

turan elbay
turan elbay - 10 yıl Önce

efe harika ama oynasın vatandaş efe görsün

necip gülten
necip gülten - 10 yıl Önce

valla efe gibi efeydi oyununu çok beğendik

SIRADAKİ HABER

banner472