banner488

Eğitim Sen, “Askıda Okul Kıyafeti” Projesini Başlattı

Eğitim Sen, “Askıda Okul Kıyafeti” Projesini Başlattı
banner496
Eğitim Sen Çine Temsilciliği, okul kıyafetlerini almak isteyenleri ve vermek isteyenleri buluşturmak için "Askıda Okul Kıyafeti" projesini Çine’de başlattı.

Eğitim Sen Çine Temsilcisi Alp Özerdem, 31 Ağustos Perşembe gününden itibaren "Askıda Okul Kıyafeti" projesinde, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesine ilk kez başlayacak öğrenciler için, eksiksiz okulun tüm kıyafetini almak durumunda olan ihtiyaç sahibi velilere yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Projeye, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar’ında yardımıyla, Eğitim Sen yöneticileri bazı esnaflardan destek sözü aldı.

"Askıda Okul Kıyafeti" projesinde yer alacak yardımın yüzde doksan dokuzunun doğru yere ulaşacağını ve buna inanarak, bir yardımlaşma ve dayanışma örneği gösterileceğini vurgulayan Eğitim Sen Çine Temsilcisi Alp Özerdem proje hakkında açıklamada bulundu. Özerdem yapmış olduğu açıklama şunları söyledi; “2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kaldı. Bu yıl da ilçemizde binlerce öğrencimiz okuluna başlayacak. Her yıl olduğu gibi velilerimizde ve çocuklarında bir hazırlık telaşı yaşanacak. Kırtasiye, okul kıyafeti, ayakkabı, çanta derken yüklü bir maddi gider velileri bekliyor. Üstelik de kurban bayramından çıkışımız sebebiyle masraflar biraz üst üste gelmiş olacak.

Çocuklar Üzülmesin

Her yıl okulların açıldığı haftalarda ve daha sonraları, ilçemizdeki bazı duyarlı ve yardımsever insanlarımız, ihtiyaç sahibi çocuk varsa onun giyim gibi bazı ihtiyaçlarını karşılamak için biz öğretmenlerden veya okul yönetimlerinden yardım isterlerdi. Biz de böyle birkaç yardımın doğru yere ulaşması için aracı olurduk. Bazı velilerimiz, maddi durumu yetersiz olduğu için, birden fazla çocuğu okula gittiği için, her eksiğini alamıyordu. Ya da aradan bazen haftalar bazen bir iki ay geçiyordu. Bu çocuklarımız okula eksik gelmenin üzüntüsünü ve kendilerince utancını yaşıyorlardı. Tabi ki aynı duygular velilerimizde de belli oluyordu. Düşünsenize hangi anne baba bunu yaşamak ve çocuğuna yaşatmak ister ki? Bu durum eskiyenin yerine yenisinin alınamaması olarak da yaşanabiliyordu.

İhtiyacı Olanlarla Buluşturmak

Eğitim Sen Çine Temsilciliği olarak, düşündük ki, ilçemizde, bu durumlardan haberi olsa veya bu kişilere ulaşabilse, duyarlılık gösterecek, ihtiyaç sahibi bir çocuğu mutlu etmek isteyecek, onun ailesine yardımda bulunmak isteyecek yüzlerce insanımız mutlaka vardır. Çünkü çoğu insan zaman zaman bu tür bir şeyi yapmak istiyor ama bir şekilde doğru kişilere ulaşamaması nedeniyle bu güzel davranışı gerçekleştiremiyor. Bu düşüncelerle, dünyanın birçok yerinde ve bazen ülkemizde de nadir uygulanan "ASKIDA ....." projesini okul kıyafetleri için uyarlamayı planladık. Çünkü ilçemizde çok sayıda duyarlı ve iyi yürekli insanlar, işletmeciler, toplumun önünde yürüyen resmi ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri olduğunu biliyor, bu projeye katkıda bulunacaklarına inanıyorduk.

Esnaf Odası ve Esnaftan Destek

Bu kararı aldıktan sonra "Askıda Okul Kıyafeti" projemize başlattık. Bu kıyafetleri satan esnafımızla görüşüp, onları ziyaret etmeden önce Çine Esnaf Odası Başkanımız Metin Uyar Bey'i ziyaret ettik, projemizi paylaştık. Kendisi bu fikrimizi çok beğendiğini, ilçemiz için çok güzel bir dayanışma örneği olacağını söyledi ve her türlü desteği vereceğini belirtti. Randevulaşıp, başka bir gün Metin Bey ile beraber, Altıntaş Giyim'in sahibi İsmail Altıntaş Bey'i ve Turgay Giyim sahibi Turgay Tural Bey'i ziyaret ederek, onlara da projeden bahsettik. İki işletmecimiz de bizi destekleyerek, bu anlamlı projenin gerçekleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Projeye Katılmak İçin

31 Ağustos Perşembe gününden itibaren başlayacak olan projemizi uygulamak için şu yöntemi seçtik. Başka türlüsü çok karışıklıklara yol açacağı için, bu projeden çocuğu ilk, orta veya liseye ilk kez başlayacak olan, yani eksiksiz okulun tüm kıyafetini almak durumunda olan ihtiyaç sahibi velilerimizin faydalanmasını amaçladık. Çok istisnai durumlar için kararı işletmecimize bıraktık. Herhangi bir yardımseverimiz, ilgili mağazaya giderek ya da çocuğunun okul alışverişini yapan bir velimiz, bu projeye katılmak istediğini söyleyerek tanesi 50TL olan kartlardan en az bir tanesinin ücretini ödeyecek. İşletme sahibimiz bu karta kaşesini basacak ve katılımcı yardımsevere kartın üzerini imzalatacak. İşletmeci bu kartı kasanın olduğu yerde, görülebilir bir panoya asacak. İhtiyaç sahibi velimiz, çocuk başına bir kartı kullanmak istediğini belirterek, hesabının 50TL'sini bu yolla ödeyecek. İşletmecimiz kullanılan kartın köşesini yırtarak, çekmecesinde biriktirecek.

Destekler, İhtiyaç Sahiplerine Ulaşsın

Bunu suiistimal etmek isteyen, art niyetli kişilerin çıkabileceğini biliyoruz. Ancak Çine'mizde bunun birkaç kötü örnek olarak kalacağına inanıyoruz. Esnafımız da gerek görürse bu tür kişilere engel olacak. Herkesten, bu yardımın yüzde doksan dokuzunun doğru yere ulaşacağını bilmesini ve buna inanarak, bir yardımlaşma ve dayanışma örneği göstermesini rica ediyoruz. 

Proje; 31 Ağustos Tarih’inde Başlıyor

31 Ağustos Perşembe gününden itibaren başlayacak olan bu projeyi en güzel şekilde bitirip, Çine halkının örnek alınacak bir dayanışması ve birliğinin göstergesi olarak görmek istiyoruz. Şimdiden, bu projeye katılacak olan tüm iyi yürekli insanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, iyi ki varsınız diyoruz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472