banner488

Doğanyurt ovasında ‘sağlıklı’ içme suyu sevinci

Doğanyurt ovasında ‘sağlıklı’ içme suyu sevinci
banner496

Çine’nin Doğanyurt Mahallesi’nde ova evlerinde yıllarca susuzluk çeken vatandaşlar sağlıklı içme suyuna kavuştular. Doğanyurt ovası sakinleri emeği geçenlere teşekkür etti.

Doğanyurt ovası sakinlerinin içme suyu sıkıntısını, Doğanyurt Mahalle Muhtarı Ali Kargın çözüme ulaştırdı. Ova sakinleri evlerinde ve hayvanlarını sulamada kullanmak için taşıma sularlar idare ederken Muhtar halkının bu sorununu yetkililere ileterek çözüm buldu. Muhtar Kargın, özellikle yaz aylarında ortaya çıkan içme suyu sorununu Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) iletti. Doğanyurt ovasına bin 500 metrelik içme suyu hattı döşenmesi ile vatandaşların su sıkıntıları sonu erdi.

Söz verdim, sözümü tuttum

Muhtarlık seçiminde kazanırsa içme suyu getireceğine söz verdi, sözünü tutan Doğanyurt Mahalle Muhtar Ali Kargın “Yıllarca ova mahallemizde bulunan haneler içme suyu sıkıntısı çektiler. Vatandaşlar artezyen ve çaydan akan suyla idare etmeye çalıştılar. Buradan elde edilen sular içme suyu olarak kullanamıyorlardı. Ben aday olduğumda, ovamızda evleri bulunan vatandaşlar içme suyu talebinde bulundular. Bende kazanırsam ova evlerine içme suyunu getireceğime dair söz vermiştim. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’ye müracaatlarımızı gerçekleştirdik. Doğanyurt ovasındaki evlerimize içme suyu hattı döşemesi tamamlandı. Vatandaşlarımızın içme suyu sıkıntıları sona erdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Çine Belediye Başkanımız Salih Dinçer başta olmak üzere ASKİ yetkililerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İsteklerine kavuştular

Büyükşehir belediyesinin bu çalışmaları ova sakinlerini yüzünü güldürürken, vatandaşlar Doğanyurt ovasının yıllarca çektiği çiledin kurtulduğunu, sağlıklı içme suyuna kavuştuklarını dile getirerek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na, Çine Belediye Başkanımız Salih Dinçer’e ve Mahalle Muhtarı Ali Kargın ve azalarına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 12:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ali Kargin muhtar
Ali Kargin muhtar - 3 yıl Önce

Bizleri bu sevinci yaşatan tüm yetkilileri teşekkür ederiz

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472