banner480

“Devletin ve yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz”

Bağlarbaşı Mahalle Muhtarlığı ve yedi mahalle muhtarının,dilekçelerine Karayolları Bölge Müdürlüğünün red cevabı geldi.

“Devletin ve yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz”
banner269

Bağlarbaşı Mahalle Muhtarlığı ve yedi  mahalle muhtarının, Karayolları Bölge Müdürlüğünün, Tepeköy Mahallesi yol ayrımına bir dönel kavşak ve Cumalı Mahallesine ise cep talebinde bulunan dilekçeye red kararı verince muhtarlar ve mahalleliler basın açıklaması yaptılar.

Karayolları Bölge Müdürlüğüne ortak yazdıkları dilekçeye imza atan muhtarlar şunlar; Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Muammer Karadeniz, Cumalı Mahalle Muhtarı Bahtiyar Uysal,Tepeköy Mahalle Muhtarı Sabahattin Taştan, Çatak Mahalle Muhtarı Şenol Yıldız, Kızılgüney Mahalle Muhtarı Nurullah Memiş, Elderesi Mahalle Muhtarı Ahmet Yaldız, Subaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Aslan, Bereket Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın. 

Muhtarların gönderdikleri dilekçeye ise Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden gelen red cevabında; Asyabahis "Bağlarbaşı Mahalle Muhtarlığı ve 7 mahalle muhtarının Aydın- Çine karayolu güzergahında Tepeköy ve Cumalı Mahalleleriyle ilgili talepleri ilgi yazıyla bildirilmiştir. İlgi yazıyla Tepeköy yolu ayrımındaki geri dönüş lupunun dönel kavşak olarak revize edilmesi ve Cumalı Mahallesi ayrımına dönüş cebi verilmesi talep edilmiştir. Bahse konu talepler Koçarlı Ayr. Çine Devlet Yolu güzergahında bulunmaktadır. Kilometre : 17+500 - 18+500 arasındaki yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için bu kesime iki adet lupu konumlandırılmıştır. Talep konusu Cumalı ve Tepeköy Mahalleleri bu kesimde kalmaktadır. Bu bağlamda ilgi yazıda belirtilen talepler trafik güvenliği açısından uygun bulunmamıştır" şeklinde belirtildi.

 Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı ve Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, "Taleplerimizin kabul edilmeyip red edilmesi siyasal mı yoksa bürokrasinin işleyişimi tam olarak anlamış değilim. İllaki buraya dönel kavşak olması için bir şehit mi vermemiz lazım. Burada üst üste kazalar oluyor daha geçen gün gencecik bir delikanlı kaza yaptı şu anda hastanede yatıyor, biz burada şehit vermek istemiyoruz. Özellikle söylüyorum burada dönel kavşak yapılmazsa bir gün burada (Allah yazdıysa bozun inşallah olmaz) şehit verirsek vebali bizim dilekçemize red cevabını gönderen yetkililerindir. Köprü çıkışlarından sonra 100 metre mesafeye kadar dönel olmazmış. Ama emsalleri var,  Aydın’dan gelirken Dalama yolunda köprüye 100 metreden az bir mesafesi olan bir dönel var. Demek ki yapılabiliyormuş. Buraya yapılacak olan dönelden faydalanacak en az 20 yerleşim yeri var. Bunların içinde Yenipazar, Bozdoğan gibi ilçelerimizde var. Her hafta hayvan pazarı kuruluyor haftanın iki günü pazara gidiş geliş oluyor. İşlemeyen bir yer için mücadele vermiyoruz ki biz, fazlasıyla işlek olması nedeniyle buraya dönel kavşak lazım. Buradan dönüş yapmadan geçen araçlar trafik ihlali yapmış oluyor. Cumalı Mahallesi Çine’nin hayvancılık yönünden büyük yer teşkil ediyor ve ayrıca meyve ve sebze yetişen bir mahallemiz, bacasız bir fabrika olarak nitelendirmek doğrudur. Ama ne yazık ki bu mahallemizin düzgün bir girişi bile yok. Onun için Cumalı Mahallesine bir cep giriş verilsin istedik" dedi.

 Mahallemizin yolu yok diye belirten Cumalı Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Uysal, " Bölgede çeşit yönünden en zengin mahalleyiz mısır, süt, yem, kooperatifimiz var ama mahallemizin yolu yok. Çine’nin en çok işleyen mahallesinin yolu yok. Girişte bir rampa yük taşıyan araçlar burada duruyor.  Yolun hemen kenarında Karayollarına ait 4 metrelik daha yer var. Birçok yerde Cumalı Mahallesi'nden daha küçük olan mahallelerde bile cep var. Dönel kavşak olmuş olsa ve buraya bir cep yapılsa çok rahat ulaşım sağlanacak. Mahallemize günde yaklaşık 50 tane kamyon giriş çıkış yapıyor. Birlik minibüsleri çalışıyor, kavşak ve cep olmayınca burada her gün her saat can pazarı yaşanıyor. Devletin ve yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” şeklinde ifade etti.







Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 10:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472