banner488

Dev çekirge Çinelileri şaşırttı

İnsanlardan korkup kaçmayan dev çekirgenin akibeti felaketle sonuçlandı.

banner496

Çine Atatürk Caddesi’ndeki bir binanın duvarında görülen dev çekirge görenleri hayrete düşürdü.

Civar esnafların dikkatini çekmesi üzerine çekirgeye dikkatli ve meraklı gözle yaklaşan kalabalık akrep zannettikleri böceğin sonradan çekirge olduğunu anladılar.

Birçok vatandaş hayatlarında hiç bu kadar büyük çekirge görmediklerini belirtirken yoldan geçmekte olan bir Ziraat Mühendisi, “Bacak boyu ile uzunluğu 15-16 cm.yi bulan bu çekirge halk arasında çağaboğan olarak bilinen bir türdür. “ diyerek Türkiye’de çok nadir görüldüğünü ifade etti.

Bazı vatandaşlar çekirgeyi yakalayıp incelenmesi için yetkililere ulaştırılması gerektiğini tartışırken kimisi de yakalayıp hatıra olarak saklamayı istedi. Fakat hiç kimse yakalanması konusunda girişimde bulunmadı. Bu konudaki tartışma devam ederken vatandaşların şaşkın bakışları arasında zıplamayan, hareket etmeyen çekirgeye ilk yaklaşan mahallenin kedisi oldu. Kısa bir süre yakından çekirgeyi inceleyen kedi ani bir hamle ile çekirgeyi yakalayarak midesine indirdi.

Böylelikle vatandaşların çekirgeyi yetkililere inceletme ve hatıra olarak saklama sevdası da suya düştü.  (Haber-Kamera: Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 22:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet bulut
mehmet bulut - 11 yıl Önce

çağaboğan çekirgesinin ölmesi bütün çine yi yasa boğmuştur.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472