banner480

'Demokrasi Mitingi' Aydın'da Onbinlerle Yapıldı

'Demokrasi Mitingi' Aydın'da Onbinlerle Yapıldı
banner269
“Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde Aydınlılar Atatürk Kent Meydanına sığmadı. Genciyle, yaşlısıyla yediden yetmişe binlerce Aydınlı dün tek vücut, tek yürek oldu. Bakan Veysel Eroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı mitingde Aydın protokolü de yer aldı.

Aydın'da yapılan ve siyasi parti gözetmeksizin herkesin katıldığı büyük mitingde on binlerce vatandaş Atatürk Kent Meydanı'nda yerini alırken alanda sadece Türk Bayrakları dalgalandı. Kent Meydanı'ndaki büyük mitinge Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, CHP Milletvekili Hüseyin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan, İl Jandarma  Komutanı  Jandarma Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, ilçe belediye başkanları, parti il başkanları, kurum amir ve müdürleri ile on binlerce vatandaş katıldı.

Mitingde şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan  Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, 15 Temmuz'dan bu yana meydanları dolduran Aydınlılara teşekkür etti.

"Merhum Menderes Bu Manzarayı Görse Büyük Gurur Duyardı”

Kent Meydanı'nı hınca hınç dolduran millete seslenen Bakan Eroğlu, " Hain ve alçakça yapılan darbe girişimine halkımız karşı koydu. Kahramanlıkları tarihe yazılan Türk milletinin ferdi olmaktan çok büyük gurur duyuyorum ve çok bahtiyarım. Aydınımız da 15 Temmuz gecesi gerekeni yapmıştır çünkü burası Efeler şehridir.  Keşke ilk demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes de aramızda olsaydı da bu manzarayı görseydi, kim bilir belki de ruhu bizi izliyordur. Böyle bir manzarayı hissettiğinde ne kadar büyük bir gurur duyardı tahmin edebiliyor musunuz?. İlk darbe yüzünden şehit olan demokrasi yiğidimiz Adnan Menderes'in kabrini yüce Allah'ım cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin. Ben de bu bölgenin evladı olarak bugün sizlerle bir arada olmaktan ne kadar gurur duysam az olur. Bu darbe girişimi özellikle cesur milletimizin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetiyle ve bütün siyasi partilerin başbakanımız, bakanlar kurulu, milletvekillerimizin, 79 milyonun her bir evladının vatanseverliğiyle ve kararlılığıyla tamamen püskürtüldü. İnşallah bundan sonra hiç kimse darbeye teşebbüs edemeyeceği gibi rüyasında bile göremeyecek. Türkiye'de çok darbe oldu ve bu millet darbelerden çok zulüm gördü. Rahmetli Adnan Menderes'in idamıyla başlayan 60 darbesi ve ondan sonra yapılan darbelerde bile 15 Temmuz'da yapılan yapılmadı. Önceki darbelerde meclis bombalanmadı, sivil halkın üzerine bomba atılmadı veya kurşun sıkılmadı, hiçbir darbe girişiminde özel harekatlara saldırılmadı.  Ancak bu millet bayrağına aşıktır, bu millet vatanına sevdalıdır hainler bunu unuttular. Vatan sevgisi imandandır diyen büyük bir millet karşısında hezeyana uğradılar.  Hezimete uğrayan sadece FETÖ değil onu maşa olarak kullanan üst akıllar da hezimete uğradı. Kimse şunu unutmamalı, bu millet dimdik durdukça bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, ezanlar minarelerden ilelebet okunacaktır. Bu millet öyle güzel bir millet ki vatan mevzu bahis oldu mu herkes tek yürek olur, oldu da. Sizler tarihin en büyük destanlarından birini yazdınız, sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Ben bu meydandaki herkese gönülden teşekkür ediyorum, 79 milyon vatan evladına şükranlarımı sunuyorum. “ dedi.

Aydınlılara seslenerek konuşmasını tamamlayan Bakan Eroğlu, protokol üyeleri ile birlikte canlı bağlantı yapılan İstanbul Yenikapı'daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nisinevizyon kanalıyla izlediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472