banner488

Çine’ye Yatırım Üstüne Yatırım

Çine’ye Yatırım Üstüne Yatırım
banner269
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Kaymakamlığı, Çine Belediyesi ve AK Parti Çine İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş Çine Kaymakamı Özkan Demir’i ve Çine Belediye Başkanı E.Salih Dinçer’i ziyaret ederek Çine’deki gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretler sonunda AK Parti Çine İlçe Teşkilatında vatandaşlarla buluşarak onların sorunlarını dinledi. Ziyaretlerde Milletvekili Savaş’a,  AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim üyeleri eşlik etti.

Çine’de Yatırımların Son Durumu

Milletvekili Mustafa Savaş ilk ziyaretini Çine Kaymakamı Özkan Demir’le gerçekleştirdi. Çine Hükümet Konağı’nın projelerinin tamamlandığını ve yaklaşık 2-3 ay sonra ihaleye çıkılabileceği bilgisini veren Kaymakam Demir, Hükümet Konağı ortasının Kaymakamlık bölümü,  sol tarafı Adliye, sağ tarafı da Emniyet olacak şekilde bütün planlamaları tamamlandığını söyledi. Çine’de yapılan yatırımlar ile ilgili açıklamada bulanan Kaymakam Demir, “Hükümet Konağı’nın 7 bin 500 metrekare kapalı alanda ve ön tarafta da yaklaşık 2 dönümlük bir alan açılmış olacak. Çine Meslek Yüksek Okulu ile ek derslik inşaatları devam ediyor. Polat Maden A.Ş.’den araç talebimiz oldu yetkililere iletecekler. 12 derslik olacak, ilk yarıyıla yetiştirilmesi planlanıyor. Ayhan Yıldız Anaokulumuz bitti. 6 derslik mevcut 110 öğrencimize hizmet verecek bu sene. İmam Hatip Lisesi 200 kişilik pansiyonumuz bitti. Bir tarafı kız diğer tarafı erkek pansiyonu olarak yapıldı. İmam Hatip Lisesi’nde yaklaşık yatılı 65 öğrencimiz var, bunun haricinde boş olan yerlere diğer okullardan da öğrenci alabiliceğiz. Endüstri Meslek Lisesi için 100 kişilik erkek pansiyonu da bu yıl içinde ihalesi yapılacak. Çine’de 600 kişilik öğrenci yurdu potansiyelimiz mevcut olacak. Diyaliz Ünitemizin inşaatı devam ediyor, Eylül sonuna tamamlanacak. Çine’de yeni hastane için yer araştırmaları yapılıyor. Orman Dairesi’nden yer alınabilir, Çine Anadolu Lisesi’nin yeri mümkün değil gözüküyor. Oradaki öğrenciler için yeni bir okul yapmak yaklaşık 3 yılı bulabilir. Okul ihtiyaç, oradaki öğrencileri başka okullara yerleştirme şansımız yok. Hastane için 3 yıl beklemek geç olacaktır. Toplum Sağlığı Merkezi ihalesi yapılacak, inşaatı mevcut olduğu yerde yapılacak. Cezaevi için Kahraman ve ya Karakolla Mahallesinde yer incelemeleri yapılıyor. Sosyal Hizmetler Merkezi için tadilatı başlandı, iki aya kadar bitecek. Tadilat bittiğinde, Aydın’ın 17 ilçesinden iki ilçede mevcut, üçüncüsü Çine’de açılacak. Arazi Toplulaştırma çalışmaları ve muhtarlarımızla toplantılarımız devam ediyor” şeklinde ifade etti.

Çine, 5 Bin Dönümlük Devasa OSB’ye Sahip Olacak

Çine OSB’de son gelişmeleri vekil Savaş’a aktaran Çine İlçe Kaymakamı ve Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Özkan Demir, Çine Organize Sanayi Bölgesi’nin doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını söyledi. Kaymakam Demir konuşmasına şu şekilde devam etti; “Çine OSB’nin 2004 yılında kurulma kararıyla bir sene sonra resmiyetini kazanmış.  İlk etapta toplamda 102 parselde 2 bin 800 dönüm olarak düşünülmüş. Yatırımcılarımız maalesef bu zamana kadar yatırım yapmamışlar. OSB’yi büyük sıkıntıda bırakmışlar. Yönetimi devir aldığımızda yaklaşık 11 yıldır tahsis yapmış ama yatırım yapmamış vatandaşlar mevcuttu. Bunun yanı sıra 20 adet boş parselimiz vardı. 42 tane tahsisi yapıp yatırım yapmayanları uyardık 28 tanesi yatırım yapmak için ruhsatlarını aldılar. 14 tanesinin tahsislerini iptal ettik. Şu anda 82 parselin tamamı dolu. OSB’nin bir yılda zor aşamalardan geçerek bu duruma ulaşmasını sağladık. OSB’de 7 tane üretim yapan tesis, 33 tane inşaat ruhsatlı bunların 2 yıl içerisinde işletmelerini kurmak zorundalar. 42 tanede yeni yapılan yer tahsis var. En son olarak BİEN Seramiğe yer tahsisi yaptık, faaliyete geçtiklerinde bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Yüzölçümü olarak neredeyse Aydın’ın en büyük arazisine sahip Çine OSB’de şuan doluluk oranı yüzde yüzdeyiz. OSB için 2 bin 500 dönümlük yer genişletme çalışmalarının başlatılacağız. Aydın’daki en yakın OSB’lerin toplam alanından daha büyük. Aydın’da 5 bin dönümlük devasa bir OSB’ye sahip olacağız. Alt yapı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde doğalgazın OSB’ye getirilmesi için ihalesi yapılacak ve Çine-Aydın Demiryolu yapılması için ihalesi yapıldı. Çine için yapılan yatırımlarda bizlere çok destek oldunuz Sayın Milletvekilim, sizler sayesinde OSB’de bu noktaya geldik teşekkür edirim” dedi.

OSB’nin Giriş Yolu Acilen Yapılmalı

Çine Kaymakamı Özkan Demir, yatırımcıların ilk olarak ‘Çine’deki firmalarında çalışacak eleman bulabilecek miyiz’ sorusuyla karşılaştığını belirtirken, yaklaşık 3 yıl sonra OSB’de 3 bin kişiye ekmek kapısı açılacağını söyledi. Ayrıca OSB giriş yolunda sıkıntılar olduğunu dile getiren Çine OSB Başkanı Özkan Demir, yaklaşık iki buçuk kilometre mesafedeki yolda çukurların oluşması ve dar olmasından dolayı hem Çine Belediyesi’ne, hem de Aydın Büyük Şehir Belediyesi’ne yazışmaların yapıldığını ama hiç bir mesafe kaydedilmediğini söyledi. Çine Belediye Başkanı E.Salih Dinçer’i de ziyaret eden Milletvekili Savaş, Çine’de doğalgaz çalışmaları konusunda bilgi aldı. Birkaç proje için yer bulunmasını ve Çine Organize Sanayi Sitesine giden yolun dar ve kötü olduğunu, düzeltilmesi için çalışmalar yapılmasını istedi. Başkanı Dinçer, Çinelilerin 2018’in ilk ayında doğalgazla tanışacaklarını ve OSB7nin yol çalışması için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla görüşeceğini söyledi.

2 Yıl Sonra Çine Cazibe Merkezi Olacak

Çine’de ticari yaşamın hareketlenmesi ve işsizlik sorununun ortadan kalması için gelişmeler kaydedildiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, OSB Başkanı ve Kaymakam Özkan Demir’e ve yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Milletvekili Savaş, “Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde son dönemde yatırımcılar açısından önemli bir uğrak merkezi haline geldi. Son olarak büyük bir seramik fabrikasının talebi oldu ve 400 dönümlük bir tahsis yapıldı. 150 bin metrekare kapalı alanda yatırım yapılacak ve bin 500 kişiye iş istihdamı sağlanacak.  Bir ay içerisinde hafriyat çalışmasına başlanacağını öğrendik.  Şu anda OSB’de yatırım yapmak için talepte bulunan yatırımcılar için yer yok. Bu kısa bir süre içerisinde muazzam bir gelişme. Ben bu gelişmeden çok mutlu oldum. Geçmişte tanıdığımız sanayicileri Çine OSB’ye yönlendirdik. Türkiye’nin değişik şehirlerinden yatırımcılarız geldi. OSB’de genişletme potansiyeli var, önümüzdeki dönemde daha fazla firmanın buraya gelerek yatırım yapacağını biliyoruz. En önemli konulardan biri Organize Sanayi Bölgesine giden yolun yapılması konusunda Çine Belediye Başkanımızla görüştük, inşallah Başkanımız OSB’nin yol sorununu bir an çözüme kavuşturur, OSB’deki yatırımcılar için çok önemli. TOKİ kararı Başbakanlıktan izin çıktı. Çine Kaymakamı Özkan Demir’in özverili çalışmaları kapsamında TOKİ’nin de ilçede harekete geçirilmesi için gerekli çalışmalar yürütüldü, Cumhuriyet Mahallesinde uygun olan yerle ilgili tapu devri olacak. Çine’mize doğalgaz geldi, Kahraman Mahallesi’nden döşeme çalışmaları başladı. Çine Belediye Başkanımız 2018 ilk aylarından itibaren Çineli hemşerilerimiz doğalgazla tanışacağını duyurdu. Çine’mizin istihdam yaratmanın yanı sıra,  ticari yaşamının hareketlenmesi, o eski günlerine geri gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cezaevi için Adalet Bakanlığından yetkililer geldi Kahraman ve Karakollar Mahalle Mahallesinde incelemelerde bulundular. Bu iki mahalleden birisine cezaevi yapılacak. Bu projeyle Çine’mize bir hareketlilik kazandıracak. Çok istediğim bir konu da Aydın-Çine Demiryolu projesi hayata geçti ve ihalesi yapıldı. 200 yataklı pansiyonumuz bu sene hizmete giriyor. Fen Lisesi için süreç bitmedi ama, Sayın Bakanımız bu sene olmazsa Fen Lisesi önümüzdeki sene için net olarak söz alındı. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürleriyle de görüştüm ‘yer bulursanız 75 yataklı hastane yaparım’ diyorlar. Günümüz şartlarına uygun, modern, tek yataklı, müstakil odalı ve modern bir hastane için yer bulursanız hemen girişimlerde bulunulacak. Çine bizim için önemli, yatırımlarımız devam edecek” dedi. 



























Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 23:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472