banner488

Çine’nin sorunları masaya yatırıldı

Çine’ye atanan Kaymakam Özkan Demir ilçenin sorunlarını çözümü için tek tek masaya yatırmaya başladı.

Çine’nin sorunları masaya yatırıldı
banner496

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinden Çine’ye atanan Kaymakam Özkan Demir ilçenin sorunlarını çözümü için tek tek masaya yatırmaya başladı. İlçenin pek çok sorununu görev yaptığı Karpuzlu Kaymakamlığı döneminden bildiğini ifade eden Özkan Demir “ Çine’ye atama kararım çıktıkdan sonra ilçede yayın yapan yerel gazetelerin internet sitelerini tek tek inceledim. Tesbit ettiğim ve bugün burada gözlemlediğim sorunlarımızı hep beraber sırasıyla çözeceğiz. Birimizin sorunu hepimizin sorunudur çünkü biz bir aileyiz” dedi.

 İlk iş olarak Dubleyol çalışmalarına bağlı olarak kavşak ve hastane acil girişini ele alan Demir, yaz aylarında klimasız yolcu taşıyan dolmuşlar ile Çine- Aydın arasında otostop yapan bayanlar sorununa el attı, bunların çözümü için ilk olarak ilçe trafik komisyonunu topladı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Cemalettin Giden, Çine İlçe Emniyet Müdürü Servet Kılıç, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Çine Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Ahmet Keleş, Karayolları Bakım ve Trafik Teknik Görevlisi Bülent Gazezoğlu ve Zabıta Oktay Turan katıldı.

Çine- Aydın Karayolu uygunsuz vaziyette otostop yapan bayanlar için önlemlerin alınması gerektiği belirtilen toplantıda kontrollerin daha sık yapılacağını açıkladı. Bu konuda Çine İlçe Jandarmasının çok özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtilerek, bu sorunun zamanla ortadan kalkması için bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmemesi gerektiği belirtildi.

Toplantıda masaya yatırılarak değerlendirmeye alınan diğer bir önemli konu ise hastane önünde ambulansın acil giriş yapabileceği bir kavşak olmamasıydı. Konu ile ilgili oluşan görüşler sonrası, Yüksel Yalova Stadı ve Hastane önündeki boş alanlar kullanılarak bu alana bir alt geçit yapılabileceğine karar verildi. Hastaneye acil giriş yapmak isteyen araçların ve ambulansın 3 km. ötedeki kavşaktan döndüğü ve bu soruna çözümlerin arandığı toplantıda, Çine Devlet Hastanesi Acil Servis önü kavşak veya 112 ambulanslarının kullanabileceği araç altgeçidi yapılmasının uygun olacağına, kavşak veya altgeçit yapımı ile ilgili olarak İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünden talep edilmesi karara bağlandı.

Halkın önemli sorunları arasına giren ve toplantıda değerlendirmeye alınan bir diğer sorun ise Aydın-Çine arası taşımacılık yapan Çine Birlik minibüslerinin birçoğunun yolculuk esnasında klimalarını çalıştırmaması veya minibüslerin klimasının bulunmaması oldu. Vatandaşın konforu düşünülerek ve ayrıca genel sağlığı da tehdit eden bir unsur oluşturması da göz önünde bulundurularak bütün Çine Birlik minibüslerinde özellikle yaz aylarında klimalarını çalıştırmaları ve gereken denetlemelerin de aksatılmaması hususunda ortak karara varıldı.


Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2013, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472