banner488

Çineliler Kadir Gecesinde Camilere Akın Etti

Çine İlçe Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif programları büyük ilgi gördü.

Çineliler Kadir Gecesinde Camilere Akın Etti
banner496

İslam Dinince Bin aydan daha hayırlı olduğu inanılan Kadir Gecesi'nde Çine'deki camiler doldu taştı. Kadir Gecesi, tüm İslam alemi ve Türkiye genelinde olduğu gibi Çine'de de Kur'an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif programlarıyla ihya edildi.

Kadir Gecesinin anlamını ve değerini belirtmek için vaaz veren İlçemiz Müftüsü Feyyaz İdin, “Sevgili Peygamberimizin’in (sas) dilinde evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade edilen mübarek Ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşırken yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir gecesine kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bilindiği gibi Kadir gecesi, değerini bizzat Kur’an-ı Kerim’den almıştır. Kur’an-ı Kerim, bu geceye müstakil bir sure tahsis ederek, gecenin en güzel biçimde tasvirini yapmıştır: “Biz onu (Kur’ân’ı) Kadir gecesinde indirdik. Bilir misin nedir Kadir gecesi? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh (Cebrail), Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.” (Kadir, 97/1-5)

İdin, “Bu gece vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Kadir gecesini, ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın hak, hakikat, ahlâk ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevî gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah’ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz. “Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil!” şuuruyla hayatımızı sürdürdüğümüz müddetçe Kadir gecesinden hakkıyla istifade edebiliriz. Kadir gecesini idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun topyekûn açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmek, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak, zâlim ve diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan, azgınlaşan ve şımaran iradelerine karşı tavır almak, kısacası insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak, yeryüzündeki bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur. Bu vazife, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail aleyhisselâma eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir.” Şeklinde konuştu.

Feyyaz İdin, ayrıca “Bu duygu ve düşüncelerle başta Çinemiz ve ülkemiz olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının zaman kaybetmeden durmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Vaazın sonunda ise vatandaşlar tarafından okunan hatm-i şeriflerin hatim duasını yapıldı.Mübarek kadir gecesinde her sene olduğu gibi yine sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirildi. İlçemiz Merkez Çarşı Camiinde öğle namazından sonra bayanlara yatsı namazından sonra ise erkeklere olmak üzere tüm müminlerin ziyaretine açıldı. Marsbahis Vatandaşlarımız Peygamber Efendimizden bir parça, bir emanet görme umudu ile câmiyi tıklım tıklım doldurdu.

İlçemiz Müftüsü Feyyaz İDİN vaazında Sakal-ı Şerif ziyaretinin Efendimizi (asv) hatırlamaya, salat-ü selam getirmeye ve sevgisini kalplerde yeniden yaşamamıza vesile olduğundan, vesilelik cihetine bakmak gerektiğini, buradaki ziyaretin ziyaret ve hürmet sakal-ı şerife değil, Efendimize (asv) yönelik olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verdiği bilgiler doğrultusunda, Türkiye’de toplam 1818 adet Sakal-ı Şerif bulunduğunu, bunlardan 422’si İstanbul’da, 153’ü Bursa’da, 98’i İzmir’de, 87’si Yozgat’ta, 83’ü Balıkesir’de, diğer kısmı da farklı illerimizde muhafaza edilmekte olduğunu, 9 tanesinin de Aydın'da bulunmakta olup bir tanesinin ilçemizde muhafaza edildiğini söyledi.















 

 


Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 12:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472