banner488

Çineliler 15 Temmuz Şehitleri'ni Andı

Çineliler 15 Temmuz Şehitleri'ni Andı
banner496

Çine’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için düzenlenen etkinlikte hain darbe girişimi kınanırken, şehitler dualarla anıldı.

Çine’de 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ / PDY hain Darbe Girişimi'nin üçüncü yıl dönümünde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla anma programı ve çeşitli etkinlikler Hükümet Meydanı’nda kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı akşam programı gerçekleşti. Mehter Takımı eşliğinde Kaymakamı Turan Erdoğan, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı, ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ Hükümet Meydanı’nda başlayarak Mehmet Yavaş Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı, Namık Gedik Caddesi güzergahında devam edilerek tekrar Hükümet Meydanı'nda dönüldü. Yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler, gaziler ve devletin bekası için dua edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan yaptı. Gecede vatandaşlara bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı, meydanı dolduranlara kar helvası, pilav kavurma, aşure, peynir, simit, ayran, çay ve su ikram edildi Meydanındaki ekranda ise 15 Temmuz darbe girişimindeki görüntüler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbeye girişimine karşı yaptığı konuşması dinlendi.

“Bizde vatan, sadece toprak parçasından ibaret değildir”

Programa katılım sağlayanlara teşekkür eden Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, “Yaklaşık bin yılı aşkındır vatan edindiğimiz bu Anadolu topraklarına emperyalist kafalar defalarca geldiler. Her geldiklerinde de ellerini kaldırdıklarında kolları kırılıp gönderildi. Haçlı seferleriyle yaklaşık 12 defa geldiler. Çanakkale Savaşı’nda, Sakarya Savaşı’nda geldiler, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu Türk Milleti vatan edinmiş olduğu bu topraklardan gelenlerin kollarını kırıp tekrar gönderdiler. Ne yazık ki bizi vatanımızdan etmeye çalışan bu emperyalist kafa hiçbir zaman durmadı, bundan sonrada duracağa benzememektedir. 15 Temmuz 2016’da bu sefer içeride buldukları FETÖ işbirlikçileri ile bir daha geldiler. Çok şükür ki yine Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu Türk Milleti tekrar gönderdi. 15 Temmuz bildiğimiz alelade bir darbe girişimi de değildi. Bir milleti içeriden parçalamak, iç savaşa götürme provasıydı aslında. Biz daima uyanık olmalıyız. Kederde, kıvançta, bir ve beraber olmalıyız. Hz. Ali’nin çok güzel bir sözü vardır, ‘Ben kendime yapılan her türlü melaneti affederim. Ancak vatanına yapılan hiçbir kötülüğü affetmem, en küçük kötülüğü dahi affetmem’. Bizde vatan, sadece toprak parçasından ibaret değildir. Bizde vatan ezandır, Kuran’dır, bayraktır, dedelerimizin mezarıdır bizde vatan” dedi.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkan vekili Mehmet Utku Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı. Soydan Hekim, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, daire amirleri ve okul müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 09:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472