banner488

Çineli Şehit Uzman Çavuş Güneri. Onbinler Uğurladı

Çineli Şehit Uzman Çavuş Güneri. Onbinler Uğurladı
banner269
2013 yılında Jandarma Uzman Çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan ve Jandarma Özel Hareket (JÖH) bünyesinde PKK’ya karşı çok sayıda operasyonda yer alan Süleyman Güneri için Çine Hükümet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine binlerce vatandaş katıldı.
 
İzinden döndükten sonra, Şırnak’ta yol kontrol çalışmaları esnasında PKK’lı teröristler tarafından yapılan hain saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Güneri, Çine’de son yolculuğuna uğurlandı.
Şırnak'ta gerçekleştirilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in de katıldığı ilk cenaze töreninin ardından memleketi Çine'ye getirilen Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin naaşı Mutaflar Mahallesi’ndeki baba ocağına götürülerek, helallik alınmasının ardında Askeri uğurlama töreni için Hükümet Meydanı'na getirildi. Şehit olmadan bir gün önce izinden Şırnak'a dönen oğullarının, naaşını gören anne Saliha Güneri, babası Ramazan Güneri ve yakınları ayakta durmakta zorluk çekti. Anne ve baba, Batman'dan abisinin uğurlama töreni için izinle gelen Şehit kardeşi Jandarma Er Tayfun Güneri'ye sarılarak teselli bulmaya çalıştı.  Oğlunun hayalleri olduğunu belirten acılı anneyi, yakınları ve şehidin silah arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Şehidin dedesi defalarca naaşın başına gelerek torununun fotoğrafını öptü.
Hükümet Meydanı'na getirilen Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri'ye son görev için düzenlenen törende Aydın'ın her ilçesinden gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar alanı doldurdu. İkindi namazına müteakip Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ve Çine Müftüsü Feyyaz İdin tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Bekar olan Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri’nin cenazesi, tekbirler eşliğinde Mutaflar Mahallesi Mezarlığı’nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni sonrasında Vali Ömer Faruk Koçak, şehit tabutu üzerine örtülen Türk Bayrağını üç kere öpüp şehidimizin babası Ramazan Güneri’ye teslim etti. Şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Vali Ömer Faruk Koçak, şehidin ailesine başsağlığı ve sabır diledi.
Şehidin uğurlama törenine Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve  Hüseyin Yıldız, MHP Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın Garnizon Komutanı Albay Halil Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Adli Komisyon Adalet Başkanı Erhan Yıldırım, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, AYTO Başkanı Hakan Ülken, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı.




















Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 11:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472